UBICA TAKSISTE IZ ŠAPCA: Od uspešnog atletičara postao zver
Foto: Tanja Jovanović

Dvostruki ubica nekad bio talentovani sportista

UBICA TAKSISTE IZ ŠAPCA: Od uspešnog atletičara postao zver

Crna Hronika -
Pomračeni um: Milić Ilić (20), koji je ubio Čedomira Popovića (61) i Jovu Maleševića (60), imao je veliki potencijal za atletiku. Odgajan je u hraniteljskoj porodici, ništa nije ukazivalo u šta će se pretvoriti

ŠABAC - Šapčanin Milić Ilić (20), koji je bez trunke kajanja priznao da je zaklao dva čoveka, nekadašnji je perspektivni i uspešni atletičar, a od 2010. živeo je u hraniteljskoj porodici.Prema navodima poznanika, svirepi ubica taksiste Čedomira Popovića (61) i beskućnika Jove Maleševića (60) ničim ranije nije ukazivao da može ubiti bez ikakvog povoda i na tako brutalan način.

Osvajao medalje... Milić Ilić (desno)
Osvajao medalje... Milić Ilić (desno)

Kako saznajemo, Centar za socijalni rad oduzeo je Milića Ilića i njegovog mlađeg brata od neodgovorne majke, s kojom su živeli u Metliću, i smestio ih krajem leta 2010. kod porodice Radovanović.Dobro i poslušno dete- Otac im je umro pre 14 godina. Živeli su u teškoj bedi. Majka nije vodila računa o njima. Sećam se kad su došli kod hranitelja, žalosno je bilo videti ih. Izgladneli, ćutljivi, a tuga i nesreća videle su im se u pogledu - priča jedan komšija.

Mračna strana... Milićeva slika na Fejsbuk profilu
Mračna strana... Milićeva slika na Fejsbuk profilu

Prema njegovim rečima, braća su se dobro i brzo uklopila s novom porodicom. Imali su lepu i komfornu sobu u potkrovlju.- Uprkos teškom odrastanju, Milić je bio dobro dete. Tokom sezonskih radova išao je da bere voće da zaradi za džeparac. Trenirao je atletiku. Njegovi hranitelji su se hvalili po komšiluku kad bi dobio nagradu i ponosno pokazivali njegove medalje. Šta mu je kliknulo u glavi da ubije dva čoveka, nije mi jasno. Ne možemo da se oporavimo od šoka - priča komšinica iz ulice.Milić Ilić upisao je Tehničku školu „Kosta Abrašević“, ali ju je napustio. Kako saznajemo od njegovih poznanika, povremeno je bio problematičan, ali nikad ponašanjem nije pokazivao da može ubiti nekoga.- Bežao je iz hraniteljske porodice, pravio im probleme, ali ti problemi nisu bili ništa veći od onih koje pravi većina tinejdžera. Pre dve godine je pobegao od kuće i nije se javljao čak ni mlađem bratu - kaže mladić koji je dobro poznavao Milića Ilića.

Staratelji brinuli

Saša Teodorović iz Atletskog kluba Cer, koji je nekoliko godina trenirao Milića, nije bio voljan za razgovor s novinarima. Ipak, saznali smo u tom klubu da je Milić bio veoma perspektivan atletičar.- Bio je ogroman potencijal, talentovan i marljiv. Bio je i pionirski prvak države u krosu. Njegov hranitelj Srećko redovno je dolazio u klub, interesovao se za dečaka. Svi smo bili pomalo bolećivi prema njemu zbog teške situacije koju je proživeo u biološkoj porodici, a on je dobrim rezultatima opravdavao napore hranitelja Srećka da izađe na pravi put - kažu u AK Cer.
Ubijen... Taksista Čedomir Popović
Ubijen... Taksista Čedomir Popović

Porodica koja je preuzela brigu o njemu i njegovom četrnaestogodišnjem bratu nije želela da razgovara s novinarima.- Moj sin Srećko je bio njegov staratelj. Ne želimo ništa da kažemo, razumite nas, u šoku smo - rekla nam je starija žena koja je otvorila vrata porodične kuće.

IstragaPRIZNAO JOŠ JEDAN ZLOČINMilić Ilić uhapšen je u ponedeljak sa svojim prijateljem Milanom Petrovićem (19) zbog sumnje da su u nedelju preklali taksistu Čedomira Popovića (61). Na saslušanju u policiji Ilić je priznao da je taksistu ubio nožem.- Na isti način u avgustu prošle godine ubijen je i beskućnik Jova Malešević (60). Pošto je način izvršenja identičan, pitali smo ga da li zna nešto o tome. Priznao je i to ubistvo i rekao da se posvađao s Maleševićem, pa ga je udario i preklao komadom stakla - kaže naš izvor iz istrage.

Kako je ubijaoŽRTVAMA REZAO VRATavgust 2015 - betonskim blokom udario u glavu beskućnika Jovu Maleševića (61), pa mu komadom stakla prerezao vratfebruar 2016 - stavio nož pod grlo taksisti Čedomiru Popoviću (60), pa mu prerezao vrat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track