UBICA TIJANE JURIĆ BESTIDNO PROMENIO ISKAZ: Za zločin okrivio pivo
Foto: Kurir Štampano

U zatvoru i dalje ćuti

UBICA TIJANE JURIĆ BESTIDNO PROMENIO ISKAZ: Za zločin okrivio pivo

Crna Hronika -
Bio sam pijan. Popio sam mnogo piva, bestidno se branio monstrum koji je devojčicu 26.jula 2014. oteo u Bajmoku, a potom brutalno ubio.Đurić je ranije tvrdio da je pio rakiju, zbog čega je sud izdao dopunu naredbe koliko je Đurić bi pijan

SUBOTICA - Dragan Đurić, mesar iz Surčina na saslušanju je pokušao da se opravda zašto je ubio Tijanu Jurić (15).

- Bio sam pijan. Popio sam mnogo piva, bestidno se branio monstrum koji je devojčicu 26.jula 2014. oteo u Bajmoku, a potom brutalno ubio.

Đurić je ranije tvrdio da je pio rakiju: Zbog nove izjave sud je izdao dopunu naredbe da se utvrdi koliko je monstrum, kome preti 40 godina zatvora, bio pijan.

U međuvremenu istraga je prikupila preostale dokaze i veštačenja, čekaju se još samo veštaci Centra za sudsku psihijatriju u Novom Sadu. Oni bi trebali da izveštače pretrpljeni strah žrtve.

Ako ovaj nalaz ne stigne do 7. februara, kada ističe šest meseci od hapšenja ubice, više tužilaštvo u Subotici će podići optužnicu.

U istrazi su saslušani Tijanini prijatelji koji su je poslednji put videli u noći kada je oteta i ubijena pošto se od kuće bake i dede vratila na fudbalski turnir. Izjave su dali i devojčicini roditelji i osoba koja je pronašla njen telefon na putu za Zrenjanin. Rađeno je veštačenje DNK tragova u kolima ubice, njegove odeće i drugih predmeta, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje.

- Čekamo nalaze o pretrpljenom strahu, ali i optužnicu koja mora biti podignuta sa ili bez veštačenja, kaže Maja Atanasković, advokat porodice Jurić.

U višem sud u Subotici objašnjavaju da je Đurić tražio da bude prebačen u samicu.

- Đurić je u posebnom odeljenju Okružnog zatvora u Subotici i podneo je zahtev za samicu i izolaciju sa posebnim merama obezbeđenja. On u zatvoru i dalje ćuti. jednom mesečno posećuje ga majka, kaže Rajko Maravić sekretar Višeg suda.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track