UBICE IMALE REZERVNI PLAN: Saleta Mutavog hteli da ubiju pred verenicom
Foto: Printscreen

Eskadron smrti

UBICE IMALE REZERVNI PLAN: Saleta Mutavog hteli da ubiju pred verenicom

Crna Hronika -

Pored ekipe u Bačvanskoj ulici, druga postava čekala je Aleksandra Stankovića ispred zgrade na Zvezdari u kojoj je živeo s devojkom, i to u slučaju da prvi napad ne uspe

BEOGRAD - Aleksandar Stanković (30), zvani Sale Mutavi, nije imao nikakve šanse da preživi napad profesionalnih ubica, jer su ga ekipe likvidatora čekale kobne večeri na još dva mesta u Beogradu! Kako Kurir saznaje, pored atentatora u Bačvanskoj ulici, koji su ga izrešetali, druga ekipa čekala je Stankovića ispred zgrade na Zvezdari u kojoj je živeo sa svojom verenicom, i to u slučaju da prvi napad ne uspe.

- Bezbednosne kamere na Stankovićevoj zgradi kobne večeri bile su isključene, a vrata koja se automatski zaključavaju bila su pokvarena. Koliko su likvidatori bili pažljivi u planiranju govori i to što je u celoj zgradi nestalo osvetljenja - priča naš izvor blizak istrazi.Treći tim profesionalaca čekao je Saleta Mutavog u blizini kafića u koji je išao u večernji izlazak.

Sačekuša... Na Stankovića pucala dva napadača i ispalila 60 metaka
Sačekuša... Na Stankovića pucala dva napadača i ispalila 60 metaka

Dugo ga pratili- Utvrđeno je da je Aleksandar Stanković svakodnevno imao istu trasu kretanja. Odlazio bi u teretanu, u čijoj je blizini i ubijen, a nakon toga pravo u stan. Uvek se kretao Ulicom gospodara Vučića. Osim toga, povremeno bi uveče izlazio u jedan poznati prestonički lokal. Rezervni plan bio je da se Mutavi likvidira u subotu uveče, kad je organizovao proslavu momačke večeri za 250 ljudi u jednom beogradskom hotelu. Inače, uskoro je planirao svadbu s dugogodišnjom verenicom - dodao je naš sagovornik.On objašnjava da se Stanković našao u središtu obračuna crnogorskih narko-klanova i da ga je to koštalo života.- Neki njegovi saradnici i prijatelji povezali su ga sa crnogorskim mafijašima bliskim „kavačkoj grupi“ iz Kotora, koja skoro dve godine žestoko ratuje sa svojim gradskim rivalom „škaljarskom grupom“. Taj sukob se odavno prelio iz Crne Gore u Srbiju. Sale je bio ubeđen da ima jaka leđa jer mu je navodno garantovana zaštita. Nije shvatao da mu je nacrtana meta na čelu, da ga faktički šalju u klanicu jer je reč o ogromnoj sumi novca. Mutavi jeste bio žestok momak, ali nije bio ubica i narko-mafijaš - priča naš izvor.

Zaseda... Stanković ubijen u svom „audiju“ kada je izašao iz teretane
Zaseda... Stanković ubijen u svom „audiju“ kada je izašao iz teretane

Prema njegovim rečima, Stanković nije shvatao ozbiljnost problema čak ni kad je situacija među klanovima počela da se zaoštrava.Mafija ne prašta- Bilo je jasno da se sve nalazi na ivici okidača. Obe ekipe su iz Crne Gore poslale oružje, pancire, velika novčana sredstva i opremu za likvidaciju. Nažalost, tek slede krvavi obračuni, jer mafija ne prašta - dodao je naš sagovornik.

Pušten suvlasnik teretaneNAJAVLJENA NOVA HAPŠENJAB. V., suvlasnik teretane u čijoj je blizini Stanković izrešetan, pušten je iz pritvora jer nije bilo dokaza da bi dalje bio procesuiran. Priveden je neposredno nakon ubistva u Bačvanskoj, inače se povezuje s grupom Pink Panter.- Policija radi na ovom slučaju i postoji mogućnost da će u narednim danima biti još privođenja - rekao je naš izvor.

Premijer VučićOBRAČUN S KRIMINALCIMAPremijer Aleksandar Vučić juče je ponovo naglasio da će se Srbija obračunati s kriminalcima.- Obračunaćemo se kolika god bila cena. Nećemo dozvoliti da se neko ponaša kao da je Beograd njegova prćija. Da jedan pišti pištaljkom iz teretane, a da drugi pišti s ulice kad treba da se puca iz „kalašnjikova“ - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track