UBILA MI JE MUŽA, PA REKLA DA JE UDARILA KERA: Potresna ispovest supruge preminulog Dragorada
Foto: Shutterstock

Krenuo da kupi unucima slatkiše

UBILA MI JE MUŽA, PA REKLA DA JE UDARILA KERA: Potresna ispovest supruge preminulog Dragorada

Crna Hronika -

Supruga Dragorada Danilovića koji je stradao nakon što je na njega kolima naletela Sanja R. (21) smatra da bi njen suprug bio živ da je Sanja stala da ga poveze u bolnicu!

Dragorad Danilović (63) i mačvanskog sela Klenje preminuo je u nedelju u šabačkoj bolnici od višestrukih povreda zadobijenih u saobraćajki na samo stotinjak metara od kućnog praga.

Na njega je "fijat puntom" naletela Sanja R. (21), koja se potom odvezla kući i parkirala auto u garažu, a prilikom hapšenja je rekla da je mislila da je na putu udarila kera.

Nesreća se dogodila u ulici koja je dobro osvetljena.

Od siline udarca čovek je, pretpostavlja se, leteo više metara te je završio u jarku pored ograde. Čitavih pola sata, po kišnom i hladnom vremenu borio se za život, a porodicu su dozvale komšinice, koje su slučajno naišle i ugledale ga kako se previja u bolovima.

Supruga Radmila kaže da je Dragorad imao običaj da, svake večeri posle večere, malo prošeta do obližnje prodavnice. Unici Anita i Aleksa, jedva su čekali te dedine šetnje, jer im je uvek donosio slatkiše i grickalice.

- Tako je bilo i u nedelju, pa im je Dragorad kupio po jedno čokoladno mleko, smoki i žvake. Policija ih je našla na putu i donela nam kući. Prizor kad smo ga našli je bio užasan. Tamo kačket, ovamo patike koje su mu od udarca spale sa nogu, a na drugoj strani ono što je kupio. Trenerka mu je sa leđa potpuno pukla - priča neutešna supruga.

On i njen sin kažu da ovako nešto ne mogu nikada da oproste, ali da im je žao što se tako dogodilo jer je Sanja mlada devojka.

- Nije čovek samo zato što nije stala. Jer da je stala Dragorad bi možda bio živ. A ovak... I još je policajcima rekla da je mislila da je udarila kera. Ne psa, nego kera! - priča Radmila.

Sin Aleksandar kaže da je prvo pomislio da mu se otac šlogirao.

- Pitam ga: "Tata, šta ti je?", a on kaže, ne seća se. Nije znao da ispriča šta ga je snašlo, žalio se na nesnosne bolove u vratu i po celom telu i pitao hoće li mu već neko pomoći - priseća se Aleksandar.

On kaže da je Dragorad komšinicama rekao da ga je neko udario autom s leđa, ali da nije video ko je to bio. Potom je to zaboravio, pa smatra da mu se stanje iz minuta u minut pogoršavalo. Doktor koji ga je primio komentarisao je da povrede izgledaju kao da ga je udario autobus, te ga je hitno uputio u bolnicu u Šabac.

- Prelomi ruke, noge, lobanje, pa i popucali unutrašnji organi - nabraja očeve povrede Aleksandar i zaključuje da je punto verovatno išao velikom brzinom.

Kamere otkrile počinioca

Počinilac ne bi ni bio otkriven da na kući prekoputa mesta nesreće, savim slučajno ne postoji sigurnosna video kamera. Policija je prečešljala snimak i jasno videla automobil, a onda su otišli kod nje kući.

- Devojka je otišla kući i parkirala u garažu kao da se ništa nije desilo. Nije pokušavala da prikrije tragove ni bilo šta. Delovala je iznenađeno i izjavila da je smatrala da je udarila psa ili neku životinju, ali da nije ni pomislila da je naletela na čoveka - kaže izvor iz policije.

Sanja R. je uhapšena i na teret joj se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i trebalo bi da bude saslušana pred tužiocem.

(Večernje Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja