UBILA SE ZBOG SUKOBA SA ŠEFICOM: Sin (20) bio u stanu u trenutku tragedije

Skočila sa zgrade zbog sukoba sa šeficom u niškom Domu učenika

UBILA SE ZBOG SUKOBA SA ŠEFICOM: Sin (20) bio u stanu u trenutku tragedije

Crna Hronika -
Nije ostavila oproštajno pismo Tatijana Lužanin izvršila samoubistvo nakon što je javno optužila šeficu Sandru Popović za maltretiranje i pretnje. Ona je u poslednje vreme bila vidno deprimirana zbog problema na poslu

NIŠ - Tatijana Lužanin (47), vaspitač u niškom Domu učenika srednjih škola, koja je u žižu javnosti dospela nakon što ju je, prema njenim tvrdnjama, direktorka ove ustanove Sandra Popović fizički napala, izvršila je samoubistvo.Nesrećna žena je u nedelju ujutro skočila sa osmog sprata stambene zgrade u kojoj je živela u Obrenovićevoj ulici 2 i pala na parking, a od siline udarca ostala je na mestu mrtva. Tatijana je živela sa dvadesetogodišnjim sinom, koji je jedini bio u stanu u trenutku tragedije.Kolege u šoku- Prema izjavama njenih najbližih, ona je u poslednje vreme bila deprimirana, verovatno zbog problema na poslu. Kobne noći je više puta kazala sinu da ga voli, ali ništa nije ukazivalo na tragediju. Nije ostavila oproštajno pismo niti je na drugi način obrazložila razloge zašto je podigla ruku na sebe - navodi izvor Kurira iz istrage.Tatijanini prijatelji i kolege šokirani su saznanjem da im se koleginica ubila.- Užas jedan, suviše sam potresena da sad o tome pričam. Javiću vam se kasnije, sada nisam u stanju da razgovaramo - kazala je koleginica stradale žene.Novinarka Kurira razgovarala je s Tatijanom Lužanin 29. decembra o sukobu između nje i direktorke. Iako je bila vidno uznemirena, detaljno je opisala svoje probleme na poslu. Ona je kazala da je poslednjih nekoliko meseci konstantno bila u sukobu s direktorkom ustanove, koja ju je, kako je tvrdila, maltretirala i pretila joj otkazom jer je sumnjala da je ona zainteresovana za njenu funkciju.Rekla je i da je sukob kulminirao 24. decembra, kada je direktorka Sandra Popović, nakon što su razmenile nekoliko oštrih poruka, došla do njenog stana.- I tog dana kad me je napala, prvo mi je slala poruke telefonom. U jednoj je napisala da će doći da me razbije i nazvala me bolesnim skotom. Ja sam joj dala adresu, ali nisam očekivala da će zaista doći. Kad sam je videla pred vratima stana, šokirala sam se. Grebala me je i šutirala dok sam je sprečavala da uđe u stan, i to naočigled mog sina. Pozvala sam policiju i Hitnu pomoć i imam uverenje da sam doživela stres i povrede. Zbog toga sam protiv nje podnela krivičnu prijavu - izjavila je Lužaninova za Kurir pred Novu godinu.Stalno uznemiravanjeOna je na svom Fejsbuk profilu delila medijske napise o ovom događaju i najavljivala da će se obratiti najvišim instancama kako bi direktorka bila kažnjena. Uz fotografije pretećih poruka stavila je komentar: „Ni van radnog vremena ne mogu biti mirna“. Tatijana je izražavala zadovoljstvo zbog toga što je podržavaju kolege i roditelji dece o kojoj se starala u Domu učenika srednjih škola, ali ni na koji način nije nagovestila nameru da sebi oduzme život.

Skok u smrt... Tatijana se bacila sa osmog sprata
Skok u smrt... Tatijana se bacila sa osmog sprata

Druga stranaDIREKTORKA NEDOSTUPNANovinarka Kurira pokušala je ovim povodom da dobije izjavu direktorke Sandre Popović. Međutim, njen telefon je bio nedostupan. Ona je ranije za naš list demantovala da je napala vaspitačicu i istakla da je ona protiv nje podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti jer joj je Tatijana, kako je navela, upućivala poruke preteće sadržine.

Nema sumnjivih okolnostiPOLICIJA POTVRDILA SAMOUBISTVONiška policija potvrdila je da nema sumnjivih okolnosti koje bi ukazivale na krivično delo u slučaju smrti Tatijane Lužanin. Kako nam je rečeno, njeno telo je prebačeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track