UBIO KOMŠINICU PA SE SPALIO: Oteo sam mu pušku, hteo je sve da nas pobije!

Krvavi pir Dragoslav Mišić preživeo napad pomahnitalog komšije

UBIO KOMŠINICU PA SE SPALIO: Oteo sam mu pušku, hteo je sve da nas pobije!

Crna Hronika -

Ubio mi je majku Desku (82), ranio ćerku Milicu (22), da ga supruga Snežana i ja nismo razoružali, bili bismo i mi mrtvi, priča Dragoslav Mišić o ubici Goranu Iliću, koji se spalio posle zločina

NIŠ - Trideset godina sam mu pomogao kao najrođenijem, a on je hteo sve da nas pobije. Ubio mi je majku, ćerka mi se bori za život, da mu nismo oteli pušku, i žena i ja bismo bili mrtvi.Ovako Dragoslav Mišić iz doljevačkog sela Knežica kod Niša opisuje krvavi pir komšije Gorana Ilića (45), koji je ubio Goranovu majku Desku (82) i ranio njegovu ćerku Milicu (28).

Ilić je potom izvršio samoubistvo tako što je zapalio svoju brvnaru, ušao u nju i pucao sebi u glavu iz puške.Mišić ističe da ništa nije nagoveštavalo tragediju u petak uveče.

Baka istrčala ispred cevi

- Nekoliko sati ranije videli smo se u selu, Goran je bio dobro raspoložen, pozvao me je na pivo. Tog dana nije najavio da će nas posetiti. Kako nikog nismo očekivali, legli smo ranije, oko 21 sat. Taman sam se uspavao, kad sam čuo vrisku svoje žene. Vikala je: „Pusti me!“ Istrčao sam iz kuće i video Gorana kako je jednom rukom drži za vrat, a u drugoj je imao nož. Dohvatio sam motku koja mi se našla pri ruci, udario ga i on je pobegao - priča Mišić.Petnaestak minuta kasnije pomahnitali napadač vratio se sa puškom sa ukršetnim redenicima patrona.- Zakleo sam se u sestriće da ću sve da vas pobijem. Izađi, Milice, ispred kuće da te vidim - vikao je Ilić.Dragoslav kaže da je tada počeo krvavi pir.- Milica nije ništa sumnjala i krenula mu je u susret, a on je pucao u nju. Zasuta sačmom posred tela, Milica se srušila u lokvi krvi. Goran je podigao pušku da je dotuče, ali je moja majka Deska istrčala ispred cevi i zaklonila je telom. Puška je ponovo opalila, pa se i Desanka srušila pored Milice - priča Dragoslav i dodaje:- Pritrčao sam i uhvatio se za pušku dok je Goran pokušavao da ubaci novi patron. Udario me je kundakom u lice ali sam ipak uspeo da mu otmem pušku. Dok sam po zemlji tražio metke koji su mu ispali i redenika, on je preko kapije pobegao.
Oterao krvnika motkom... Dragoslav Mišić uspeo da se odbrani u prvom napadu kada je Ilić napao nožem
Oterao krvnika motkom... Dragoslav Mišić uspeo da se odbrani u prvom napadu kada je Ilić napao nožem

Njegova supruga Snežana kaže da je sa mužem ušpela da se odbrani od pijanog ubice.- Zgrabila sam pušku, udarala sam ga njome. Žao mi je što ga nisam upucala - priča Snežana Mišić.Jake policijske snage odmah su stigle u Knežicu.- Ubrzo je primećen požar u brvnari koja je Ilićevo vlasništvo, a gde je imao pčelinjak. Na zgarištu je nađeno ugljenisano telo. Pretpostavlja se da je, pre nego što je podmetnuo požar, ubica presudio sebi - kaže izvor iz istrage.Maltretirao ocaDragoslav i dalje ne veruje šta im je uradio kućni prijatelj.- Zajedno smo išli u lov, pomagali se u poslu, zajedno smo gradili brvnaru u kojoj se spalio. Iz naše kuće nije izbijao. Bio je miran, čak povučen do te mere da se retko s kim družio - kaže Dragoslav.Goranov otac nije želeo da komentariše zločin.- Ne znam ništa, nisam bio u dobrim odnosima sa njim - kazao je kratko Novica Ilić.Rođak kaže da je Goran bio je nasilan i prema ocu.- Novica ga je nekoliko puta prijavljivao policiji. Da su ga uhapsili bilo bi bolje i za njega i za ove ljude koji su stradali - rekao je naš sagovornik.

Krvavo... Mišić pokazuje mesto na kojem je ubijena njegova majka Deska
Krvavo... Mišić pokazuje mesto na kojem je ubijena njegova majka Deska

Poslednje reči ubiceDOĐITE U SELO DA ME SAHRANITEGoran Ilić poslednji telefonski poziv uputio je rođacima u Nišu.- Dođite u selo da me sahranite - poručio je Ilić sestrićima, a potom pucao u sebe i bacio se u plamen u svojoj kolibi.

Neuzvraćena ljubavGORAN BIO ZALJUBLJEN U MILICU?Kurir saznaje da je motiv ztočina u selu Knežica, najverovatnije neuzvraćena ljubav.- Goran se dugo udvarao naočitoj i lepoj Milici i saletao je ljubavnim ponudama. Međutim, devojka ga je, možda i zbog velike razlike u godinama, uporno odbijala. Ne zna se šta je neposredan povod i okidač užasa. Po nekima, možda je saznanje Ilića da Milica ima planove s drugim momkom. Goran nije bio oženjen - pričaju meštani.

U teškom stanju DEVOJKA SE BORI ZA ŽIVOTLekari niškog Kliničkog centra bore se za život teško ranjene Milice Mišić. Kako saznajemo, ona je sačmom pogođena u levu stranu tela i zadobila je brojne povrede unutrašnjih organa. Operacija je trajala duže od pet sati ali je ishod lečenja i dalje neizvestan.

HronologijaDRAMA KOD NIŠA- Goran Ilić došao oko 21 sat u dvorište komšije Dragoslava Mišića- Napao nožem njegovu ženu Snežanu- Dragoslav ga udario motkom, Goran pobegao- Posle 15 minuta Goran ponovo dolazi s lovačkom puškom- Puca u Dragoslavljevu ćerku Milicu i majku Desku- Dok je pokušavao da ubaci novu sačmu, Dragoslav i Snežana bore se s njim- Otimaju mu pušku, Goran beži- Goran odlazi u kuću po drugu pušku i odlazi u kolibu van sela- Zapalio kolibu, ušao u nju i pucao sebi u glavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track