UBIO PA SILOVAO STARICU: Koga još treba da ubije da bi ostao zatvoren!
Foto: Beta

Ogorčena ćerka preživele žrtve svrljiškog manijaka

UBIO PA SILOVAO STARICU: Koga još treba da ubije da bi ostao zatvoren!

Crna Hronika -
Zlo Znala sam da će Mišić opet da ubije, kaže Ljiljana Savić, čiju je majku marta 2013. napao Milovan Mišić. On je pre tri dana u selu Beloinje ubio pa silovao Milinku Jeftić

NIŠ - Znala sam da će Milovan ponovo da ubije jer ga dobro poznajem, odrasli smo u istom selu. Mislila sam da će nakon napada na moju majku završiti u zatvoru, kako nijedna starica više ne bi postala žrtva njegove izopačenosti. Međutim, uspeo je da izmakne pravdi, a to je koštalo života Milinku Jeftić.Ovo za Kurir kaže Ljiljana Savić, ćerka Kosanke Živković (89), koju je svrljiški manijak pokušao da siluje u njenoj kući u svrljiškom selu Beloinje. Milovan Mišić upao je u Kosankinu kuću 27. marta 2013. iskoristivši odsustvo njene ćerke, koja je otišla kod komšija. Starici je naredio da se svuče, skinuo cipele i čarape, ali ona je počela da doziva ćerku pa je manijak pobegao.Besna na pravosuđeLjiljana je ubeđena da joj je majka tada ostala živa samo pukom srećom.- Ubistvo Milinke Jeftić potvrdilo je moju sumnju da je Milovan hteo da usmrti i moju majku. Sreća pa sam čula njeno zapomaganje i uletela u kuću. Kad je čuo kako dozivam komšije, iskočio je kroz prozor. Majka se od njegovog napada nikad nije oporavila. Ubrzo je umrla, a ubeđena sam da bi poživela još koju godinu da nije nasrnuo na nju - navodi Ljiljana Savić.Ona ističe da je ogorčena, i razočarana radom niškog pravosuđa, s obzirom na to da je Milovan oslobođen krivice za napad na Kosanku.Ne može da dođe sebi- Tražila sam pravdu za moju majku i nakon njene smrti. Plaćala sam troškove svedocima koji su dolazili na suđenje kako bih dokazala da je Milovanu mesto iza rešetaka. Sve je bilo uzalud, otkako sam saznala da je oslobođen, ne mogu da dođem sebi. Kad sam čula da je ponovo ubio, šokirala sam se. Pitam se koliko još starica treba da izgubi život na tako nedostojan način da bi Milovan bio zaustavljen - kaže revoltirana žena.Mišiću je za napad na Kosanku najpre suđeno kao za pokušaj silovanja, ali delo je prekvalifikovano u tešku krađu. On je osuđen na godinu dana zatvora, ali nakon žalbe odbrane oslobođen je optužbe.

Preklinjala manijaka„NEMOJ, SINKO, STARA SAM“Neposredno nakon napada novinar Kurira razgovarao je s Kosankom Živković.Ja mu kažem: „Nemoj, sinko, stara sam“, jer sam odmah shvatila šta smera sa mnom. On me nije puštao, molila sam ga da mi dozvoli da izađem da se napijem vode, ali ni tada nije hteo da mi se smiluje. Da ne naiđe moja ćerka, svašta bi mi uradio - ispričala nam je tada baka Kosanka.IspravkaNIKOLIĆ NIJE POMILOVAO MIŠIĆASlužba za saradnju s medijima predsednika Republike Srbije saopštila je juče da Tomislav Nikolić nije amnestirao ubicu i silovatelja Milovana Mišića, koji je po izlasku iz zatvora zadavio Milinku Jeftić. Naime, Mišić je iz zatvora izašao nakon što je u Narodnoj skupštini novembra 2012. usvojen Zakon o amnestiji, koji je potpisao Tomislav Nikolić.Mišićevi zločini- ubio pa silovao Ljubinku Nikodijević (66) 2000. godine- osuđen na 15 godina zatvora, zbog amnestije odslužio 12- pokušao da siluje Kosanku Živković (89) u martu 2013, oslobođen na sudu- ubio i najverovatnije silovao Milinku Jeftić u martu 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track