UBIO SE NA SVETOG NIKOLU: Obesio se o hrast jer su mu oduzeli četiri ćerke!

Stravičan prizor u selu Riđevštici kod Trstenika

UBIO SE NA SVETOG NIKOLU: Obesio se o hrast jer su mu oduzeli četiri ćerke!

Crna Hronika -
Slavoljub Egerić (40) ubio se na brdu iznad sela nakon odluke Centra za socijalni rad u Trsteniku da odvoje decu od njega

TRSTENIK - Slavoljub Egerić (40), zvani Čika iz Riđevštice kod Trstenika, obesio se o hrast na brdu iznad sela, nakon što su mu radnici Centra za socijalni rad oduzeli četvoro dece!Egerić se ubio na Svetog Nikolu, a pronašao ga je brat od strica Dragan Egerić.Stravičan prizor- Sledio sam se kad sam video Čiku kako visi obešen o granu. Desetak minuta stajao sam kao ukopan! Nisam znao da li da mu priđem ili da bežim. Onda sam otrčao u selo da kažem šta se dogodilo - kaže za Kurir Dragan Egerić, koji je slučajno naišao na bratovljevo telo dok je šetao psa.

Porodica želi da preuzme brigu o deci... Slavoljubove ćerke
Porodica želi da preuzme brigu o deci... Slavoljubove ćerke

Golub Egerić, rođak nastradalog, kaže da je Slavoljubu srce prepuklo što više nije mogao da bude uz svoje mališane.- Ko bi izdržao da mu neko otme četiri zlatne devojčice - Anitu, Anđelu, Katarinu i Milicu. Pričao mi je da su ga plašili da mora da potpiše u Centru za socijalni rad u Trsteniku da hoće da preda decu kako bi ponekad mogao da ih viđa, a ako ne potpiše, neće nikada da ih vidi - priča Golub.Slavoljubu su deca oduzeta u utorak, tri dana pre tragedije, a on je sve vreme govorio da će da se obesi.- Bio je to tužan, mučan i težak prizor. Čika se udarao u glavu i čupao kosu dok su decu smeštali u kola. Obožavao je svoje devojčice, žrtvovao se za njih. Radio je od jutra do sutra kako bi zaradio koji dinar i omogućio im da imaju što i druga deca. Kad su mu najavili da će mu oduzeti decu, pričao je po selu da to ne može da preboli i da će se obesiti. Ljudi to nisu ozbiljno shvatali, iako je od utorka, kada su decu odveli, do petka, kad se obesio, hodao kroz selo kao zombi - kaže komšinica L. U.

Golub Egerić, Brat od strica: Slavoljubu je srce prepuklo što više nije mogao da bude uz svoje mališane
Golub Egerić, Brat od strica: Slavoljubu je srce prepuklo što više nije mogao da bude uz svoje mališane

Majka pobeglaSlavoljubova supruga Dragana napustila je kuću u Riđevštici prošle godine u novembru. Sa sobom je u rodno selo Srnje povela najmlađu devojčicu jer je za nju primala socijalnu pomoć.- Kad je pomoć ukinuta, odnela je dete u Centar za socijalni rad i ostavila ga, preteći da će ga ubiti ako ostane kod nje. Slavoljub je pak bio srećan da može da prigrli i najmlađu ćerkicu i doveo je sestricama u svoje selo. To je bio njen drugi brak, a i iz prvog braka imala je četvoro dece, koje je takođe napustila - kažu meštani.Juče sahranjenZa decom najviše tuguje baka Javorka.- Pilići moji, kuća mi je pusta bez njih. Očuvali smo ih od kile mesa, a sada da nam ih uzmu. To je nepravda! Tražićemo da nam ih vrate - kukala je baka Javorka.Slavoljub je juče je sahranjen na seoskom groblju u Riđevštici.

Očajni otacZVAĆU AKADEMIKA EGERIĆA- U ovoj kući u Riđevštici rođen je poznati pisac, akademik Miroslav Egerić, moj brat od strica. Ići ću na sva vrata, moliću i njega da mi pomogne da mi vrate unučiće. Moj mlađi sin Miloljub, baba i ja staraćemo se o deci. Imamo dovoljno imanja i prostranu kuću da ih čuvamo - kaže deda Radivoje.

Šokirao se... Telo je otkrio Slavoljubov brat Dragan
Šokirao se... Telo je otkrio Slavoljubov brat Dragan

Centar za socijalni radBEZ KOMENTARAReporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt sa zaposlenima u Centru za socijalni rad u Trsteniku kako bi dobili odgovore na pitanje zbog čega su Egeriću oduzeta deca, ali nisu želeli da daju bilo kakve izjave.- To su poverljive informacije, koje ne smemo da iznosimo u javnost - bilo je sve što nam je rečeno u centru.

MISTERIJA Po selu kruži strašna priča DEVOJČICE UZELI ZBOG PEDOFILA?!Po selu se uveliko priča da je najstariju devojčicu maltretirao seoski pedofil J. V. (70).- Decu je uzeo Centar za socijalni rad privremeno da bi ih sklonio iz sela i zaštitio od tog pedofila. Brat nije hteo o tome da mi priča. Policija je odradila svoje, ali je negde stalo, ne znam zašto - kaže Slavoljubov brat Miloljub.Po selu svi hvale reagovanje policije, ali se priča da je istraga zastala jer je pedofil radio u Švajcarskoj i da je imućan.- Tog komšiju policija je hapsila i odradila svoj deo posla ali je sada na slobodi. Mlađa devojčica je pričala kako je gledala dok joj taj deda svlači stariju sestru. Čuo sam da se on branio u policiji da je dete svlačio da ga pretrese jer mu je navodno nešto ukralo - kaže jedan meštanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja