UBIO SUPRUGU PA POZVAO NJENOG SINA NA KAFU: 20 godina za svirepo ubistvo žene na Dušanovcu
Foto: Dragana Udovičić

UBIO SUPRUGU PA POZVAO NJENOG SINA NA KAFU: 20 godina za svirepo ubistvo žene na Dušanovcu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu Radomiru Jeremiću (76) i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora, jer je u avgustu 2014. godine na Dušanovcu brutalno na smrt pretukao suprugu Milevu (74), a potom njeno telo sakrio u garaži i napustio Beograd.

Jeremić je uhapšen pet dana nakon ubistva u okolini Niša. U presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je Jeremić izvršio teško ubistvo, jer je na svirep način 15. avgusta 2014. godine ubio suprugu nakon svađe u kolima.

Jeremić je, kako se navodi u presudi, najpre pokupio kolima suprugu sa masaže, koja mu je u putu prebacivala da je "kurvar, da nije nikakav čovek, da se svakoj njenoj drugarici udvarao", a sa takvim prebacivanjem nastavila je i kada su se dovezli do kuće.

Nakon što su napustili vozilo Jeremić je ženu udario pesnicom u glavu nakon čega je pala na pod garaže, a on ju je uhvatio za kosu i vukao po podu. Zatim ju je gurnuo u kanal garaže za popravku vozila, na dubini od 1,4 metara i tamo nastavio da je udara do smrti. Potom je preko kanala stavio daske i parkirao vozilo. Sutradan je policiji prijavio suprugin nestanak, da bi posle dva dana otišao u Niš, gde je ubrzo uhapšen, kad je otkriveno telo žene u kanalu.

U obrazloženju odluke Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za Jeremića i da nije na adekvatan način cenio ni raniji njegov život, niti je na adekvatan način cenio njegovo bezosećajno ponašanje nakon izvršenog krivičnog dela.

To se posebno ogleda u tome što je, kako navodi Apelacioni sud, nakon ubistva Mileve pozvao njenog sina na kafu koju su i popili ispred terase Jeremićeve kuće, a na pitanje Milevinog sina de mu je majka, on mu odgovorio da je ostala na terapiji i masaži u salonu".

"Imajući u vidu napred navedeno, te činjenicu da je okrivljeni oštećenoj naneo veliki broj povreda, te nesporno utvrđenoj činjenici da su kod pokojne nastupila tri konkurentna uzroka smrti, Apelacioni sud je okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, nalazeći da će se ovakvom kaznom u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja", navodi se u obrazloženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track