UBISTVO BRAĆE BITIĆI: Guri četiri sata saslušavan u Tužilaštvu
Foto: Dragana Udovičić

Istraga o likvidaciji

UBISTVO BRAĆE BITIĆI: Guri četiri sata saslušavan u Tužilaštvu

Crna Hronika -
Goran Radosavljević Guri nekadašnji komandant Žandarmerije je dao izjavu i odgovarao na pitanja u svojstvu građanina o ubistvu trojice braće Bitići

BEOGRAD - Goran Radosavljević Guri nekadašnji komandant Žandarmerije saslušan je u Tužilaštvu za ratne zločine u okviru istrage koja se vodi povodom ubistva braće Bitići.

Gurijevo saslušanje trajalo je puna četiri sata, što je maksimalno vreme koje dozvoljava zakon. Radosavljević je dao izjavu i odgovarao na pitanja u svojstvu građanina.

Istraga se vodi protiv nepoznatih izvršilaca, a Radosavljević je jedan od nešto više od stotinu svedoka koji su do sada saslušani. U ovom postupku Tužilaštvo nastoji da dođe do nalogodavaca likvidacije i onih koji su ispalili smrtonosne hice u Bitićije.

Gurijevo saslušanje se dešavalo uoči posete pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland Srbiji, koja je u razgovoru s premijerom ukazala da je slučaj Bitići, pored nerešenog slučaja paljenja ambasada kamen spoticanja u odnosu Srbije i SAD.

I sam premijer Vučić nedavno je istakao da je skandalozno to što ni posle 16 godina od kada su ubijeni američki državljani albanskog porekla istraga nije makla s početka.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja