UBISTVO BRIS TATONA: Apelacioni sud uvažio žalbu navijača Partizana
Foto: Marina Lopičić

Ponovo odluka o ponavljanju suđenja

UBISTVO BRIS TATONA: Apelacioni sud uvažio žalbu navijača Partizana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud ukinuo je rešenje Višeg suda i naložio mu da ponovo odlučuje o ponavljanju suđenja Ivanu Grkoviću koji je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona (28), saznaje Kurir.

- Sud je utvrdio da je žalba osnovana te se ona uvažava u odnosu na okrivljenog, i ukida rešenje Višeg suda u celosti i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje - piše u odluci Apelacionog suda.

Grkovićev branilac advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže da će u ponovljenom postupku prvostepeni sud ima obavezu da otkloni sve nedostatke na koje mu je ukazano rešenjem Apelacionog suda, da će morati pravilno da primeni odredbe ZKP-a i ispita svedoka Slobodana Čenića i oceni da li se radi o dokazima koji bi mogli da dovedu do oslobađanja ili blažeg kažnjavanja osuđenog.

- To je navedeno u odluci Apelacionog suda. Kineska poslovica kaže da je kraj samo onda kada prestanete da pokušavate. To važi i za žalbu. Ova odluka je očigledan primer da ne treba odustajati - kaže Dobričanin.

U odluci piše i da je sud u odnosu na Dejana Puzigaću postupio u skladu sa ZKP-om budući da nije podneo žalbu, a postupajući po službenoj dužnosti kada takva žalba postoji, predmetno rešenje ukinuo i u odnosu na Dejana Puzigaću.

Dejan Puzigaća osuđen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu nasmrt pretučen navijač francuskog Tuluza Bris Taton. Puzigaća je bio u bekstvu punih šest godina, sve do hapšenja u Atini prošlog septembra. Prvostepena presuda iznosila je čak 32 godine.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda 2011. godine 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora. Oni su, prema presudi, tokom masovne tuce na Obilićevom vencu, u septembru 2009. godine, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gadali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama. Taton je preminuo 12 dana kasnije. On je sredinom aprila izručen aprila iz Grčke gde se krio u svešteničkoj mantiji.

EKSKLUZIVNO 6 GODINA BEŽAO: Ovo je Dejan Puzigaća, osuđen za ubistvo Tatona!

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Tatonov ubica izručen Srbiji! Dejan Puzigača kao monah!

PUZIGAĆA SASLUŠAN U SUDU: Sproveden na izdržavanje zatvorske kazne

Žarko Puzigaća: Srećan sam što mi je sin u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track