UBISTVO MERIME REDŽEPOV: Optuženi Skivjan odbio da se izvini ocu žrtve
Foto: Slađana Stojanović

Presuda u petak

UBISTVO MERIME REDŽEPOV: Optuženi Skivjan odbio da se izvini ocu žrtve

Crna Hronika -

NOVI SAD – Nisam hteo da se izvinim ocu Meriminom, koju sam ubio, zato što mi je on opsovao majku ispred sudnice – rekao je u završnoj reči, hladnokrvno i potpuno smireno ubica Mihalj Skivjan (59) iz Novog Sada, koji je u noći između 29. i 30. decembra prošle godine ubio Merimu Redžepov (29).

To je i bilo sve što je hladnokrvni monstrum koji je sa više od 15 udaraca srednjim čekičem, ubio devojku sa nepunih trideset godina, i to svaki udarac je bio po glavi, koja joj je bila smrskana, kao i mozak. Glavni pretres je završen, a presuda je u petak.

Cilj mu je bio da je ubije.

Tužilaštvo je u svojoj zavšrnoj reči tražilo maksimalnu kaznu za ubistvo Merime.

- Okrivljeni je sam priznao da je ubio oštećenu. I to sa više udaraca čekićem u glavu. Utvrđeno je da je oštećenapreminula usled zadobijenih teških telesnih povreda. Nema nikakvih osnova za opravdanje jer niti se radilo onužnoj odbrani, a ni o ubistvu iz maha. Okrivljeni je to uradio u uračunjivom stanju, svestan svog dela, jer je hteoda je ubije. Posebno otežavajuća okolnost kod njega je što je i ranije osuđivan za krivično delo nanošenja teškihtelesnih povreda sa smrtnim ishodom. Nije me ubedio da ga je oštećena napala kao što i on kaže, čak i da je dobiošamar od nje, kao što je rekao u svojoj odbrani, što nije uzvratio šamarom, nego sa više od 15 udaraca po glavi. Cilj mu je bio da je ubije. Oštećena je verovatno od prvog udarca teškim čekićem po glavi pala, a on je nastavio dok joj nije razmrskao glavu, doslovce. Devojka je ubijena bez ikakve krivice. Zato tražim maksimalnu kaznu – rekao je tužilac Višeg suda.

Ni jednom nije pokazao da se kaje

Punomoćnik, porodice Redžepov, advokat Mladen Mihajlovski, pridružio se završnim rečima tužioca.

- Hteo bi da dodam da oštećena je imala nepunih 30 godina, da je rođendan trebala da proslavi narednog dana odubistva (31.12.). Tokom postupka okrivljeni je pokušao da ubijenu Merimu predstavi u negativnom svetlu, ali i da jetakva bila, to nemože da bude opravdanje za njegov postpuka. Niko ne može da oduzme nekome život, a ne natakav način kako je on ubio oštećenu. Okrivljeni nije ni pokušao da pomogne Merimi, već je nakon što je ubiopokrio ćebetom i proveo još sat vremena u stanu, kako bi se presvukao i oprao krv, a onda se skrivao. Ni jednomnije pokazao da se kaje, niti je uputio izvinjenje porodici Redžepov, što govori u prilog o kakvom se čoveku radi–rekao je Mihajlovski.

Branilac po službenoj dužnosti, advokat Miona Vulić nije se složila sa tužilaštvom.

- Moj klijent jeste priznao ubistvo, ali je to uradio u besu i gnevu izazvanom od strane ubijene – rekla je izmeđuostalog Vulićka.

Već ležao u zatvoru zbog ubistva žene

Mihalj Skivjaniveć je robijao devet godina jer je nasmrt pretukao nevenčanu suprugu. Tada je 2001. godine isprebijao nevenčanu suprugu Joliku Lakatoš, koja je od teških povreda glave preminula.

Za nanošenje teških telesnih povreda osuđen je na osam godina zatvora i na još godinu za držanje dve bombe kašikare i municije za pušku i pištolj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track