UBISTVO OPAČIĆA: Venčana kuma jedini svedok
Foto: Slađana Stojanović

NS policija traga za ubicom bračnog para

UBISTVO OPAČIĆA: Venčana kuma jedini svedok

Crna Hronika -
Te večeri je sa Opačićima bila u na večeri povodom njihove 22-godišnjice braka. Da li ju je ubica poštedeo ili mu je nestalo municije

NOVI SAD - Egzekutor je u Nenada Opačića (54), vođu nekadašnjeg veterničkog klana, koji je u sremskomitrovačkom zatvoru izdržavao 15-godišnju robiju, ispalio više od pet metaka od kojih jedan u glavu, ne pružajući mu ni najmanju šansu da preživi. Još je, međutim, enigma zašto je cev pištolja uperio i prema njegovoj sedam godina mlađoj supruzi Jasmini. Nju je pogodio sa dva hica. Dalja istraga treba da odgonetne krunsko pitanje zašto je osim Nenada, očigledne mete napada, ubica likvidirao i Jasminu, ili je njena smrt bio splet nesrećnih okolnosti, pišu Novosti.

Stradali posle proslave 22. godišnjice braka

Jedina nepovređena u klasičnoj sačekuši u Ulici braće Dronjak ispred zgrade sa brojem 16, koja se dogodila u prvim minutama posle ponoći u subotu, ostala je njihova kuma. Ona je te večeri sa bračnim parom Opačić bila u restoranu na večeri gde su Opačići proslavljali 22-godišnjicu braka. Dilema je i da li je ovu ženu namerno ostavio u životu, ili je ona preživela zbog toga što je napadaču ponestalo municije.Kako list saznaje, jedini svedok zločina je u šoku i u teškom psihičkom stanju. Nije mogla da ispriča više detalja o zločinu koji se odigrao pred njenim očima. Novosadska policija sa svim raspoloživim snagama vodi opsežnu istragu i poteru za dvostrukim ubicom. On je, kako saznajemo, sa kapuljačom na glavi lagano prišao Opačiću i pucao sa male razdaljine.

Kuća Opačića u Veterniku
Kuća Opačića u Veterniku

- Istraga se vodi u nekoliko pravaca, sve se detaljno proverava - saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi. - Iste večeri je obavljeno na desetine informativnih razgovora, međutim, do sada niko nije zadržan. Priče, koje su se mogle čuti odmah posle zločina, da je ubica bio na biciklu, pokazale su se netačnim, kao i priče o video-nadzoru u zgradi.

S nekim zatvorenicima imao čarki

Zbog načina života koji je Nenad vodio, umešanosti u nelegalnu trgovinu narkoticima, (zbog čega je i osuđen na 15 godina zatvora), i poznanstvima sa ljudima s one strane zakona, istraga je, kako saznajemo, usmerena i na period pre Opačićevog hapšenja 2003. godine u akciji “Sablja”. Istražuje se sa kim je tada bio u sukobu, kome se zamerio i imao eventualno neraščišćene račune. Proverava se i eventualna mogućnost da li se u međuvremenu, prilikom korišćenja slobodnih vikenda, uključio u nove poslove.U sremskomitrovačkom zatvoru Opačić je, po nekim pričama, sa pojedinim zatvorenicima imao čarki, pa se istražuje da li se eventualni motiv može tražiti i u tome. - Prilikom boravka na slobodnim danima nekoliko puta je kontrolisan, međutim, nikada ništa sumnjivo kod njega nije otkriveno - saznajemo nezvanično.

Nenad Opačić (Foto: Fonet)
Nenad Opačić (Foto: Fonet)

Zbog dobrog vladanja i činjenice da je izdržao dve trećine kazne (trebalo je da izađe 20. januara 2018. godine), Opačić je u poslednje vreme boravio u poluotvorenom delu, i stekao pogodnost na slobodne vikende i godišnji odmor, na kom je bio od 23. februara. U sremskomitrovački zatvor je trebalo da se vrati 6. marta. U dom Opačića u Veterniku i u nedelju su dolazili prijatelji, komšije i poznanici da majci Nadi, ocu Nikoli, bratu Predragu, i Mihajlu, Nenadovom i Jasmininom jedincu izraze saučešće.Pošla da pomogne mužuPo nezvaničnim saznanjima, posle prvih ispaljenih metaka u Nenada, supruga Jasmina, koja je sa kumom bila ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuju, krenula je prema njemu. Napadač je, navodno, tada oružje uperio i prema njoj i pucao, posle čega je pobegao. Nenad je pao između dva automobila, a malo dalje od njega Jasmina.

Sahrana supružnika

Nenad i Jasmina Opačić biće sahranjeni u ponedeljak na Gradskom groblju u Novom Sadu što je, po nezvaničnim saznanjima, želja njihovog jedinca Mihajla (21). Sahrana je u 15.30, a ožalošćena porodica će istog dana u 14 časova u kapeli primati saučešće.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track