UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Optuženi i njihovi advokati osporavaju svedočenje Bagzija
Foto: Tanjug Zoran Žestić I Fonet

Osporvana verodostojnost svedoka-saradnika

UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Optuženi i njihovi advokati osporavaju svedočenje Bagzija

Crna Hronika -

BEOGRAD - Optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije i njihovi advokati, stavljajući primedbe nakon današnjeg svedočenja Dejana Milenkovića Bagzija u Specijalnom sudu, osporavali njegovu verodostojnost, smatrajući da tužilaštvo nije ni trebalo da ga zove.

Apsurdno je da u postupku protiv mene svedoči lice koje je učestvovalo u planiranju da budem ubijen, rekao je Ratko Romić, optužen kao neposredni izvršilac u "slučaju Ćuruvija", kojeg je "zemunski klan", po svedočenju Mlenkovića, trebalo da ubije.

Prvooptuženi, nekadašnji načelnik Državne bezbednosti Radomir Marković rekao je da je Milenković nadograđivao svoje iskaze, počev od prvog na suđenju "zemuunskom klanu", da bi u poslednjem plan klana da se ubiju Romić i Miroslav Kurak povezao sa "slučajem Ćuruvija".

SLUČAJ ĆURUVIJA Bagzi na svedočenju tvrdi: Zemunski klan planirao likvidaciju Čedomira Jovanovića!

Njegov status svedoka-saradnika iz drugih predmeta je takav da želi da se svidi tužilaštvu i zato izmišlja, rekao je Marković.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac Romića i Milana Radonjića je, stavljajući primedbe, rekla da je predsednik sudskog veća Snežana Jovanović pomagala svedoku zabranjujući pitanja odbrani.

Na konstataciju sudije Jovanović da su to ozbiljne optužbe i da li će nešto preduzeti, Nikodinović ipak nije iznela neki predlog.

Zamenik tužioca Milenko Mandić nije imao primedbe na svedočenje Milenkovića.

Tokom iskaza u istrazi pred tužiocem, Milorad Ulemek je tvrdio da je Marković, kad je već bio u zatvoru, tražio da se Kurak ubije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track