UBISTVO TIJANE JURIĆ: Optužnica protiv Dragana Đurića čeka veštačenje straha

Saslušani svedoci i predstavljeni materijalni dokazi

UBISTVO TIJANE JURIĆ: Optužnica protiv Dragana Đurića čeka veštačenje straha

Crna Hronika -
Veštačenje pretrpljenog straha znači procenu svesnosti žrtve tokom napada, koliko je patila i pretrpela bola za života, pre nego je ubijena, kažu u tužilaštvu Subotice i dodaju da se ne može govoriti o odlaganju suđnja jer je predmet još u fazi istrage

SUBOTICA - Optužnica protiv Dragana Đurića (34), osumnjičenog za svirepo ubistvo Tijane Jurić (16) još nije potvrđena, jer se čeka nalaz veštačenja takozvanog "Tijaninog straha", odnosno pretrpljenog straha žrtve pre i za vreme ubistva.

"Veštačenje pretrpljenog straha znači procenu svesnosti žrtve tokom napada, koliko je patila i pretrpela bola za života, pre nego je ubijena", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Iz tužilaštva navode da se za sada ne može govoriti o odlaganju suđenja osumnjičenom Đuriću, s obzirom da je predmet u fazi istrage, kao i da će proces početi kad nadležni Viši sud u Subotici potvrdi optužnicu.

U istražnom postupku završeno je neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog,sudsko-medicinsko veštačenje kojim je utvrđen mehanizam povreda, kao i sva ostala veštačenja odeće i predmeta.

Do sada su saslušani svi svedoci u slučaju ubistva Tijane Jurić, predstavljeni svi materijalni dokazi, a po završetku veštačenja "Tijaninog straha", prvo ročište bi moglo da bude održano u martu.

Dragan Đurić, mesar iz Surčina, ubio je Tijanu Jurić krajem jula prošle godine u vojvođanskom selu Bajmoku. Prema sopstvenom priznanju, Đurić je nesrećnu devojčicu pre ubistva seksualno zlostavljao, tukao, a zatim zadavio. Beživotno telo Tijane Jurić pronađeno je dve nedelje posle ubistva, u selu Čonoplja, kod vojvođanske opštine Sombor.

( Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track