UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Odloženo suđenje zbog izostanka optuženog
Foto: Dado Đilas

VIŠI SUD U BEOGRADU

UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Odloženo suđenje zbog izostanka optuženog

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje optuženim za ubistvo vođe "delija" Velibora Dunjića, koji je likvidiran ispred splava "Džimis" na Novom Beogradu 16. maja 2014.

Za teško ubistvo Dunjića, Više tužilaštvo tereti Vladimira Đurovića (41) koji je u bekstvu i njimu će se suditi u odsustvu. Na optuženičkoj klupi su i Goran Knežević Top, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah koji je se terete za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, kao i Vuk Musić koji je takođe nedostupan pravosudnim organima.

U sudnici su se danas pojavili samo Knežević i Milosavljević, dok je branilac Starovlaha dostavio medicinsku dokumentaciju da je on zbog zdravstevnih problema sprečen da prisustvuje ročištu. Iz sudnice je izostao i branilac optuženog Musića, čiji je pripravnik obavestio sud da zbog ročišta pred Privrednim sudom branilac nije mogao da se odazove pozivu Višeg suda.

U sudnici se nije pojavila ni oštećena Nina Šobot (29) koja je kobnog jutra bila sa Dunjićem, kada je i sama teško ranjena.

Više tužilaštvo je nakon istrage ubistva navijača teretilo još i Aleksandra Đuranovića, Marka Gvozdenovića, Zorana Vukića i Jelenu Krušedolac za pomoć učiniocu, odnosno neprijavljivanje zločina, ali su oni ubrzo sklopili sporazume o priznanju krivice i nagodili se sa tužiocem za manje kazne.

Podsetimo, Velibor Dunjić ubijen je hicima iz "škorpiona" ispred splava Džimis, u trenutku kada je bio u svom automobilu zajedno sa Ninom Šobot. Optužnica tereti odbeglog Đurovića i člana obezbeđenja splava kao neposrednog izvršioca ubistva, a ostale kao saučsnike.

Suđenje je odloženo za 10. april.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track