UČENIK (15) PREGAŽEN NA ULICI: Uroš stradao ispred kuće

Tragedija

UČENIK (15) PREGAŽEN NA ULICI: Uroš stradao ispred kuće

Crna Hronika -

Uroš I. iz Niša vraćao se iz škole i, kad je izašao iz autobusa i prelazio kolovoz, na njega je automobilom naleteo L. P. (20). Dečak ostao na mestu mrtav

NIŠ - Uroš I. (15), koji je u ponedeljak poginuo na Bulevaru Nikole Tesle, vraćao se kući iz OŠ „Kole Rašić“, gde je pohađao sedmi razred.Dečaka, koji je izašao iz autobusa u nameri da pređe ulicu, usmrtio je Nišlija L. P., koji ga je udario „folksvagenom polo“, a zatim se zabio u banderu.Bio je mezimacNesrećni mališan, koji je s porodicom živeo u naselju „Stevan Sinđelić“, išao je u školu koja se nalazi na sasvim drugom kraju grada jer nije hteo da je menja kad su se preselili. To je bio razlog što je do kuće svakog dana dolazio autobusom.Uroševa porodica bila je suviše ožalošćena da bi mogla da komentariše tragediju.- Ne, ništa - kazao je dečakov otac Zoran, koji je novinarima otvorio vrata.Komšije ove porodice za njih imaju samo reči hvale.- Zoran je pukovnik, pa se pre nekoliko godina doselio u naše naselje, gde su pretežno vojna lica. To su divni ljudi, Uroš je bio njihov mezimac, najmlađi od trojice braće. Oni su takođe divni momci, dosta su stariji od Uroša, obojica su studirala elektroniku. Sve nas je pogodilo kada smo čuli da je dečak stradao, i to ispred kuće, posebno nam je žao njegove majke Slavice - kazala nam je jedna žena koja živi u ovom naselju.Tragična vest ožalostila je Uroševe školske drugove, učenike VII/1 OŠ „Kole Rašić“, ali i nastavnike.- Urošu sam bio učitelj, njegovu porodicu odlično poznajem. Živeli su tu u blizini, svi su se ovde školovali, njegov otac, stric, obojica braće. Zato su želeli da dečak ovde nastavi školovanje i kad su se preselili. Mnogo smo svi potreseni, deca su veoma tužna, činimo sve da ih smirimo. Zakupili smo i autobus da bismo svi otišli na sahranu - kaže Saša Tončev, direktor ove škole.Suze razrednogSaša Kostadinović, Urošev razredni starešina, nije mogao da obuzda suze dok je govorio o svom đaku.- On je bio jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji. Međutim, ono po čemu ga svi pamtimo je njegov smisao za humor. Pamtićemo ga po osmehu koji mu nije silazio s lica ni u najtežim situacijama. Svakome je hteo da pomogne, planirao je da školovanje nastavi u gimnaziji „Svetozar Marković“, a da zatim, kao i njegova starija braća, studira elektroniku - s tugom kaže Kostadinović.Uroš će biti sahranjen danas na niškom Novom groblju.

Vozač uhapšenNESREĆI KUMOVALA BRZA VOŽNJA?Zvaničnih informacija o uzroku tragedije još nema, ali s obzirom na to da je vozač uhapšen, nesumnjivo je da je i on doprineo nesreći iako je pešak neoprezno prelazio ulicu. Dokazi na mestu udesa pokazuju da je L. P. vozio više od maksimalno dozvoljene brzine od 60 kilometara na sat jer je dečak prilikom udarca odbačen oko dvadesetak metara.Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će danas biti priveden na saslušanje tužiocu.

Poklon razrednom starešiniHTEO DA NAPIŠE KNJIGU O ŠKOLIUrošev razredni kaže da je tek sada saznao da je dečak planirao da tokom leta napiše knjigu o školi, koju bi mu poklonio na početku sledeće školske godine.- Jedna njegova drugarica mi je rekla da je to trebalo da bude iznenađenje koje su mi ona i Uroš spremali ali, nažalost, ta knjiga neće biti napisana - rekao je Saša Kostadinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track