UDAR NA DILERE U NIŠU: Zaplenjeno 7 kilograma marihuane, automatska puška i municija
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Opsežna akcija niške policije

UDAR NA DILERE U NIŠU: Zaplenjeno 7 kilograma marihuane, automatska puška i municija

Crna Hronika -

Opsežnom akcijom niške policije uhapšene su dve, a protiv jedne osobe podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog trgovine narkoticima i ilegalnog držanja oružja.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, uhapšen je Nišlija M.D. (34) koji se tereti da je u svojoj vikendici u okolini Pirota uzgajao radi dalje prodaje marihuanu. Prema navodima policije, kod njega su pronadjene stabljike marihuane ukupne težine 1.175 grama kao i 51.66 grama suve biljke spremne za distribuciju na tržište narkotika.

Takođe, kod njega je pronađena i vagica za razmeravanje narkotika.

Trgovina opojnim drogama na teret se stavlja i D.A. (41) iz okoline Ražnja ali će on osim za ovo krivično delo odgovarati i za neovlašćeno držanje oružja. Naime, kako je saopštila policija, na njegovom imanju otkriveno je 18 biljaka marihuane ukupne težine 3.300 grama ali je pretresom njegove kuće pronađena i automatska puška, 19 metaka kalibra 7.62 milimetara, 468 grama baruta, 703 grama sačme i 100 inicijalnih kapisli.

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog istog dela podneta je krivična prijava i protiv jednog četrdesetogodišnjaka iz okoline Merošine na čijem imanju pored porodične kuće je pronađen zasad marihuane u ukupnoj težini od 2.525 grama kao i 10 grama suve biljke.

Protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track