UDAVIO SE MLADIĆ NA BOVANSKOM JEZERU: Darko je pred nama potonuo kao kamen
Foto: Kurir Mm

Drugovi mladića koji je nastradao

UDAVIO SE MLADIĆ NA BOVANSKOM JEZERU: Darko je pred nama potonuo kao kamen

Crna Hronika -
Rekao nam je da ide još jednom da zaroni, i to su bile njegove poslednje reči, kaže Boban, prijatelj Darka Vukadinovića (33), koji se udavio u ledenoj vodi naočigled drugova

SOKOBANJA - Skočili smo u jezero i ubrzo izašli iz hladne vode. Jedino je Darko ostao i rekao: „Idem još jednom da malo ronim.“ Zaronio je i više se nije vratio na površinu. Potonuo je kao kamen - kaže za Kurir Boban, drug Darka Vukadinovića (33) iz Knjaževca, koji se utopio u Bovanskom jezeru kod Sokobanje.Vukadinović je u četvrtak s društvom došao na jezero, na proslavu prvomajskih praznika. Utopio se u petak, a njegovo telo pronašli su juče ronioci Žandarmerije. Leš nesrećnog mladića pronađen je na oko pet metara od obale, na dubini od tri metra, u neposrednoj blizini mesta gde je poslednji put viđen.Koban skok- Postala je tradicija da prvomajski uranak dočekujemo s društvom na Bovanskom jezeru, gde imamo vikendicu. Bilo nas je sedmoro. Dan je bio sunčan i topao, pa smo sišli na jezero da se okupamo. Darko je plivao s ostalima, ali je voda bila veoma hladna, pa smo ubrzo izašli. „Idem ja još jednom da malo ronim“, bilo je poslednje što je rekao Darko. U prvom trenutku mislili smo da stvarno roni, ali kad se dugo nije pojavio na površini, shvatili smo da se nešto dogodilo - kaže Boban, jedan od Darkovih najboljih prijatelja.Drugi mladić iz društva veruje da je Darku pozlilo.- Nije bilo baš za kupanje, ali smo ipak ušli u vodu. Darko je nestao nedaleko od obale na razdaljini ne većoj od tri metra. Bio je dobar plivač, ali mislim da ga je ledena voda presekla - dodaje naš sagovornik.Na mesto tragedije juče su došli i Darkovi majka, brat i sestra.- Molim vas, ne mogu da govorim, video sam sad brata mrtvog kako ga izvlače iz vode. Užasno je, ovo ne može da se preboli. Proganjaće me ova slika dok sam živ - rekao je brat Miljan, dok je sestra Danijela ridala u zagrljaju supruga Vladana.Brat preminulog s mukom je zaustavljao majku i sestru koje su zahtevale da poslednji put vide pokojnika.- Pusti me, moram da ga vidim poslednji put, još samo jednom - zapomagala je očajna majka. Bez obzira na sinovljeve molbe i upozorenje tužioca, nesrećna žena ipak je otišla do Darkovog leša.Nije zvao upomoćPrema izvorima iz istrage, osim Darka, u vodi su bila još dvojica njegovih prijatelja.- Njih trojica ušli su u vodu, dvojica su ostala u priobalju, a Darko je zaplivao još dalje. Zaronio je jednom i isplivao, a kada je ponovio zaronio, nije se pojavio na površini. Njegovi prijatelji naveli su da uopšte nije dozivao upomoć - kažu naši sagovornici.

Meštani BovanaSVAKE GODINE SE NEKO UTOPIMeštani sela Bovan kažu da se svake godine bar jedna osoba udavi na ovom jezeru.- Voda u jezeru je hladna i duboka. Na mnogim mestima kupanje je zabranjeno, ali se ta zabrana ne poštuje. Naročito se mladi ljudi kupaju, i to gde im padne na pamet, pa Bovan svake godine odnese bar jednu žrtvu - pričaju meštani.

Darkov otac DobricaNAUK ZA SVENesreća je teško pogodila Darkovog oca Dobricu Vukadinovića.- Ovaj primer je za nauk drugim mladićima i devojkama. U društvu se malo više opuste, tu je i piće, pa je tragedija neminovna. Neka se nijednom roditelju ne dogodi ovo što se meni dogodilo - kaže otac Dobrica.

Tuga u Knjaževcu: Meštani i prijatelji u velikom šoku SAM SE PROBIJAO KROZ ŽIVOT.: Darko Vukadinović je jedno od troje dece u porodici Vukadinović iz Knjaževca. Osim njega, Vukadinovići imaju i blizance Miljana i Danijelu.- Kad su se roditelji rastali, majka je otišla u Hrvatsku, otac živi u obližnjem vikend naselju, a deca su krenula svojim putem. Po završetku škole za drvoprerađivača, Darko se sam probijao kroz život. Iznajmio je stan. Bio je tih i miran mladić. Radio je po građevinama, dolazilo mu je društvo, ali su uvek bili ljubazni i pristojni - kaže komšinica iz ulice.- Bio je zlatan mladić. Zajedno smo išli u školu. Voleo je život i mukotrpno se, kao dete razvedenih roditelja, probijao kroz njega. Nećemo ga nikad zaboraviti - kaže Darkova drugarica iz škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track