(VIDEO) PAO KAO AL KAPONE: Uhapšen Dragoslav Kosmajac

Ministar policije potvrdio

(VIDEO) PAO KAO AL KAPONE: Uhapšen Dragoslav Kosmajac

Crna Hronika -
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je posle četiri meseca uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba, osumnjičenih za saučeništvo
1 / 2

BEOGRAD - Uhapšen Drgoslav Kosmajac i još sedam ljudi, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

"Kosmajac je uhapšen u Beogradu u svojoj kući", rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je posle četiri meseca uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba, svi oni srpski državljani, osumnjičenih za saučesništvo. Kako je rekao Stefanović, četvoro njih uhapšeno je u Sremskoj Mitrovici. Ministar je istakao da se Kosmajac tereti za pet krivičnih dela, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje. Kosmajcu i ostalima određeno je zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušani pred tužiocem.

Prema njegovim rečima, radna grupa je formirana 25. juna i istraga se vodila u pet pravaca.

"Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza kako bi imovina bila oduzeta.Ovaj slučaj mogao je biti aktuelan i pre 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji sada je dobio epilog", naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u MUP-a.

"Radimo sa onim što imamo, a možda ćemo kasnije doći i do drugih krivičnih dela", rekao je Stefanović. Dodao je da će Tužilaštvo odrediti visinu kazne i istakao da očekuje kaznu u gornjim granicama zbog težine krivičnih dela. Ministar policije je poručio da nema nedodirljivih i onih kojih se država Srbija plaši. Stefanović je ovaj slučaj uporedio sa istragom FBI i hapšenjem Al Kaponea, podsetivši da je i on "pao" na utaji poreza. Ministar je rekao i da štrajk advokata neće uticati na ovaj događaj, jer su svima dodeljeni advokati po službenoj dužnosti.Dragoslava Kosmajca (61) je pre nekoliko meseci premijer Aleksandra Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji. U Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.Beogradski mediji pisali su da je Dragoslav Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje Zapadne Evrope.

Pojačana borba protiv narko-dileraMinistar Nebojša Stefanović rekao je da je policija značajno pojačala borbu protiv narko-dilera i istakao da je novosadska policija zaplenila više od šest kilograma heroina, i da su u toj akciji uhapšene dve osobe. Stefanović je u Palati Srbija rekao novinarima da je juče zaplenjen heroin izuzetne čistoće. Naveo je da će policija nastaviti da prati sve slične nelegalne aktivnosti na teritoriji cele Srbije."Veoma sam zadovoljan što je novosadska policija pokazala da promene koje smo uradili znače i kvalitativnu reformu policije i zahvaljujem svim čestitim policajcima koji naporno rade da pokažu da će Srbija biti ozbiljno i bezbedno mesto za život", poručio je Stefanović.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE MUP SRBIJE

Posle više od četiri meseca intenzivnog rada Radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova, jutros je u svom stanu uhapšen D.K. i još sedam osoba, za koje se sumnja da su bili njegovi saučesnici u izvršenju krivičnih dela. Četvorica osumnjičenih je uhapšeno u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu i svi su državljani Republike Srbije.D.K. se sumnjiči za izvršenje krivičnih dela poreska utaja, zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, prevara, protivpravno zauzimanje zemljišta u sticanju sa krivičnim delom falsifikovanje isprave. Osim D.K, u Beogradu su uhapšeni i D.M. (59), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, M.R. (42), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i V.B. (64), zbog krivičnog dela prevara. Istoga dana, u Sremskoj Mitrovici su uhapšeni B.Š. (51) i Ž.Š. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, kao i B. S. (37) i D. J. (49), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

http://www.youtube.com/watch?v=z3o_BP9MkQg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track