UHAPŠEN: Sanjin Sefić, osumnjičeni za gaženje dve devojke u Sarajevu u rukama srpske policije
Foto: Printscreen YouTube/TV1

Biće procesuiran

UHAPŠEN: Sanjin Sefić, osumnjičeni za gaženje dve devojke u Sarajevu u rukama srpske policije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sanjin Sefić (25), koji je osumnjičen da je pregazio dve studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srpske policije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogreše o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji", naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, i rešenje o određivanju pritvora.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

To je za BHRT ranije potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.Ta televizija navodi da će naredba biti prosleđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište."Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima", rekao je ministar Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track