UHAPŠEN ZBOG ORUŽJA I DROGE: Srbin mafijaš inspiracija Kluniju i Pitu
Foto: Reuters

Filmski

UHAPŠEN ZBOG ORUŽJA I DROGE: Srbin mafijaš inspiracija Kluniju i Pitu

Crna Hronika -

Banda Predraga Vukomanovića Gringa je, kao i ekipa iz čuvenog blokbastera „Oceans Eleven“, spektakularno pljačkala, a jedan od bandita bio je i petnaestogodišnji dečak

RIO DE ŽANEIRO - Predrag Vukomanović, zvani Gringo (37), Srbin iz Francuske, jedan muškarac i petnaestogodišnji dečak uhapšeni su u Brazilu zbog sumnje da su švercovali oružje i drogu, prenose strani mediji.Inače, Gringo je član bande Antonija Ferare, italijanskog bosa koji je na spektakularan način pljačkao banke u Francuskoj, a koji je poslužio kao inspiracija za čuveni holivudski serijal „Oceans Eleven“, u kom glavne uloge tumače Džordž Kluni, Bred Pit, Met Dejmon, Endi Garsija, Džulija Roberts...Kokain i „mule“Policijski operativci pretresli su Gringovu kuću u kojoj je živeo i dečak.- Pronašli su 22 pištolja, 210 kesica kokaina, osam kutija parfema i naočara, šest radio-stanica, pancir, kao i svesku sa imenima klijenata organizovanu kao trgovačku knjigu. Među stvarima je otkrivena i vojna uniforma - navodi se u medijima.

Kako se navodi, Vukomanović je hapšen i 2011. godine u gradu Sao Goncalo. On je tada označen kao član jedne od najopasnijih i najnasilnijih bandi u Francuskoj, koja je usko povezana s italijanskom mafijom. Banda se bavila švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu preko „mula“.- Proverava se njegov dosije i da li mu je Predrag Vukomanović pravo ime, jer u srpskim evidencijama nema dosije. On se sumnjiči za kriminalne radnje u Francuskoj i Brazilu - izveštali su srpski mediji.Vukomanović se tada dovodio u vezu sa bandom pljačkaša Antonija Ferare.- Francuska policija je za njim raspisala Interpolovu poternicu zbog šverca droge. On je opisivan kao internacionalni kriminalac, veoma opasan i jedan od najtraženijih begunaca u Francuskoj - pisali su tada mediji.Inače, Gringo i banda Antonija Ferare poslužili su kao inspiracija za filmski serijal „Oceans Eleven“!Filmski junaci- Priče o podvizima Ferarine bande, čiji je član bio i Srbin, poslužile su holivudskim flimejkerima da naprave „Oceans Eleven“. Oni su, kao i ekipa iz blokbastera, opisani kao precizni i profesionalni pljačkaši. Ferara je poznat i kao Ninjo, kralj bekstva, jer je nebrojeno puta na spektakularan način umakao policiji. U medijima je naročito bilo zapaženo njegovo bekstvo iz zatvora u blizini Pariza 2003. - priča izvor Kurira.Vukomanović je javnosti postao poznat kao jedan od glavnih „glumaca“ u italijanskom dokumentarnom filmu o bekstvu Antonija Ferare. Prema tvrdnjama stranih medija, on je bio predvodnik tročlane grupe koja je naoružana granatama i automatima krenula u stražarsku kulu, a potom i na glavnu kapiju zatvora u kome je bio Ferara.

Hapšenje 2011.PASOŠ MU DOŠAO GLAVENakon prvog hapšenja 2011, brazilske vlasti su saopštile da je Vukomanovićev pasoš istekao, zbog čega on nije mogao da napusti zemlju. To je policijskim operativcima pomoglo da ga uhapse. Međutim, istraga je pokazala da je on u toku te godine čak četiri puta napustio zemlju kako bi se sreo sa „evropskim saradnicima“ i ugovorio prodaju kokaina.

Jelena Ivić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja