UHAPŠENA LAŽNA VRAČARA: Ukrala 700.000 dinara tvrdeći da skida magiju
Foto: Kurir

Policija upozorava na prevare

UHAPŠENA LAŽNA VRAČARA: Ukrala 700.000 dinara tvrdeći da skida magiju

Crna Hronika -
Sumnja se da je V.S. ulazila u stanove građana, tako što je koristila izgovore da je žedna, da joj je loše ili da im može pomoći u vezi njihovih problema

KRALJEVO- Kraljevačka policija uhapsila je V.S. (37) iz Zaječara zbog osnovane sumnje da je izvršila pet krivičnih dela prevare i tom prilikom protivpravno prisvojila oko 700.000 dinara.

Sumnja se da je V.S. ulazila u stanove građana, tako što je koristila izgovore da je žedna, da joj je loše ili da im može pomoći u vezi njihovih problema, navodi se u saopštenju.

Nakon ulaska u stanove, pod izgovorom da "skida magiju, tražila je od vlasnica uglavnom predmete od zlata, koje je prevarom prisvajala.

U jednom slučaju je, kako se dodaje, oštećenoj prodala narukvicu dovodeći je u zabludu da je zlatna.Sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja osumnjičenoj odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Zbog sumnje da ima još prevarenih, policija je pozvala sve oštećene da neposredno ili na broj telefona Policijske uprave Kraljevo 036/364-255 prijave ova krivična dela.

U saopštenju policije se građani upozoravaju da u stanove ne primaju nepoznate osobe, jer se najčešće radi o prevarantima, koji na raznorazne načine pokušavaju da od njih iznude novac i druge vredne predmete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja