UHAPŠENA PETORKA I OTKRIVENA LABORATORIJA: Prodavali kolače od kanabisa za 15 evra
Foto: MUP Srbije

Drogu rasturali u Beogradu

UHAPŠENA PETORKA I OTKRIVENA LABORATORIJA: Prodavali kolače od kanabisa za 15 evra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije u Beogradu - SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, otkrili su ilegalnu laboratoriju za uzgajanje genetski modifikovane marihuane u veštačkim uslovima i po prvi put u Srbiji zaplenili kanabisove kolačiće.

Policija je uhapsila članove organizovane kriminalne grupe M.B.(1970), M.V.(1987), I.S.(1988), Z.V.(1961) i M.B.I. kod kojih je pronašla kilogram i po marihuane i 16 kolača kanabisa, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu, u veštačkim uslovima uzgajali genetski modifikovanu marihuanu, takozvani "skank , posebnim hemijskim metodama od nje pravili takozvane kolačiće , a drogu distribuirali na teritoriji Beograda.

Kako se sumnja, iz dela kanabisa koji nije plasiran na tržištu, osumnjičeni su cedili kanabisovo ulje koje su potom koristili kao jedan od sastojaka za proizvodnju kanabisovih kolača.

Njih su prodavali korisnicima po ceni od oko 15 do 20 evra po komadu.

Do sada, u Srbiji, nisu zabeležene zaplene kanabisovih kolača, koja se po izgledu ne razlikuje od običnih kolača - biskvita koji se prodaju u prehrambenoj industriji.

Osumnjičenima je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track