(VIDEO) UHAPŠENI NA GRANICI SA BIH: Bračni par iz Kovina uhvaćen sa 5,6 kg heroina
Foto: MUP Srbije

Otkrio ih SBPOK

(VIDEO) UHAPŠENI NA GRANICI SA BIH: Bračni par iz Kovina uhvaćen sa 5,6 kg heroina

Crna Hronika -
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala bračni par privela je na graničnom prelazu sa BiH Trbušnica kada su nameravali vozilom u kome se nalazila droga planirali da napuste zemlju

BEOGRAD - U kordinisanoj akciji srpska policija uhapsila je bračni par iz Kovina kada su sa 5,5 kilograma heroina pokušali da napuste Srbiju i pređu u BiH.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) bračni par privela je na graničnom prelazu sa BiH " Trbušnica" kada su nameravali vozilom da napuste zemlju. Kod njih je prilikom pretresa vozila pronađeno 5,6 kilograma heroina.

- U sklopu sinhronizoane akcije na suzbijanju narkotika, policijski službenici su uhapsili i odredili zadržavanje do 48 časova D.R (42) i M.R. (43) iz Kovina, pri pokušaju napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Trbušnica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je policija.

Naime kako je policija saopštila u vozilu koje je vozio D.R. policija je pronašla posebno napravljen, improvizovan bunker u kome je pronađeno 11 paketa sa ukupno 5,6 kilograma supstance za koju se sumnja da je heroin. Zaplena 5,6 kilograma heroina se smatra jednom od pojedinčano najvećih zaplena na teritoriji Srbije, a policija sumnja da privedeni bračni par je deo neke organizovane kriminalne grupe.

Policijski službenici SBPOK-a intenzivno rade na identifikaciji svih članova ove organizovane kriminalne grupe.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track