UKINUTA PRESUDA BLUDNOM SVEŠTENIKU Očajni deda: Zapaliću crkvu ako vidim popa u mantiji!

Skandal u Kovinu

UKINUTA PRESUDA BLUDNOM SVEŠTENIKU Očajni deda: Zapaliću crkvu ako vidim popa u mantiji!

Crna Hronika -
Milovanu Đokiću (58) ponovo će se suditi zbog obljube trinaestogodišnje V. P. iz sela Pločica. Njen deda poručuje da je zbog sveštenika zamrzeo sve što ima veze s crkvom

KOVIN - Milovanu Ðokiću (58), svešteniku iz sela Pločica kod Kovina, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog obljube trinaestogodišnje V. P. i naložio novo suđenje. Pop Ðokić optužen je da je u sali pored crkve imao seksualni odnos sa V. P., a sumnjičio se i za još jedan pokušaj obljube deteta.Đokić je uhapšen u martu prošle godine, a u pritvoru je bio sve do pre nekoliko meseci, kad je pušten na slobodu. Maloletna V. P. živela je s babom Reginom i dedom Stojanom Spasićem, koji su do maja bili njeni staratelji. Oni su ogorčeni što će suđenje popu Đokiću krenuti iz početka, a najviše ih je pogodilo što su Đokića videli da ulazi u crkvu.Pušten iz pritvora- Čula sam da je izašao iz zatvora negde oko Vaskrsa. Na Vidovdan sam išla da kopam i tad sam ga videla. On je grešnik, ne bi trebalo ni da priđe vratima crkve, a kamoli da uđe u nju - priča revoltirana baka Regina.Njen suprug dodaje da je Đokić i na suđenje dolazio u mantiji, ali da je žalosno što uopšte prilazi crkvi.- Srešćemo se kad-tad, a ako bude u mantiji, zapaliću crkvu i celo selo, pa neka idem u zatvor. Upropastio mi je dete, zbog njega je počela i da puši cigarete. I da sad umrem, pop mi nizašta ne treba. Kad vidim bilo koga u mantiji, i njega mrzim, a ništa mi čovek nije uradio. Eto koliko mi se sve smučilo i koliko sam revoltiran - priča potreseni deda Stojan.

Baka Regina: On je grešnik, ne bi trebalo ni da priđe vratima crkve, a kamoli da uđe u nju
Baka Regina: On je grešnik, ne bi trebalo ni da priđe vratima crkve, a kamoli da uđe u nju

Baka Regina kaže da je pet godina mala kazna za ono što je sveštenik uradio njenoj unuci, ali se nada da će na ponovljenom suđenju dobiti veću kaznu.- I doživotna robija je malo za ovo što je uradio našem detetu. Ja bih njega strpala u zatvor dokle god je živ. A po selu se sad svašta priča. Čula sam da govore kako je sveštenika spasla upravo moja unuka. Ne znam zašto tako pričaju, nije ona kriva za ono što joj se desilo, već on - priča baka Regina.Otišla kod ocaOna kaže da je devojčica na zimskom raspustu otišla da poseti oca u Kragujevcu, nakon čega se nije vratila kod bake i deke, koji su joj bili staratelji deset godina.- Njen otac Jovica tražio je starateljstvo nad njom i dobio ga je, a kad se rodila, ostavio ju je nama pred vratima. Tad sam infarkt preživeo. Mi smo je posle svega što se dogodilo držali pod kontrolom, a onda je otišla kod oca. Njen otac i maćeha otišli su u Nemačku, tražili su azil, a nju su ostavili samu, na ulici. Ne znam šta će biti s njom. Zvala sam je, a na njen telefon javlja se neki muškarac. Čula sam i da se udala, pitam se samo šta rade tamo radnici Centra za socijalni rad - priča ogorčena baba Regina i dodaje da V. P. nije završila ni osmi razred.

Porodica ĐokićNEMAMO ŠTA DA KAŽEMOReporteri Kurira pokušali su juče da čuju i drugu stranu i o svemu prvi put razgovaraju s popom Ðokićem, ali su nam članovi njegove porodice poručili da on ne želi da daje bilo kakve izjave za medije.- Nema tu šta da se kaže, sve je rečeno - rekao je rođak.

SPCSVEŠTENIK I DALJE, ALI NE DRŽI SLUŽBUKako nezvanično saznajemo, protonamesnik Hrama Svetog četvorodnevnog Lazara Milovan Ðokić i dalje je sveštenik, ali ne obavlja svešteničke dužnosti.- Od hapšenja on ne drži službe, ali će sveštenik biti i kad ode u penziju - objasnio je izvor Kurira iz SPC i naveo da sveštenika može raščiniti isključivo crkva.(J. R.)

HronologijaKAKO JE SVEŠTENIK UHAPŠEN3. januar 2014 - pop Milovan Đokić je, kako se sumnja, obljubio V. P. u sali kod crkve5. januar - sveštenik je, navodno, pokušao ponovo da zlostavlja maloletnicu6. januar - silovanje V. P. sprečila su deca koja su došla na službu u crkvu27. februar - baba i deda devojčice počinju da sumnjaju da između devojčice i popa „ima nešto“7. mart - staratelji maloletnice prijavljuju sveštenika policiji18. mart - pančevačka policija hapsi Milovana Đokića, a sud mu određuje pritvor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track