UKINUTA PRESUDA ČUMETU ZA FERARI: Sledi novo suđenje pred Višim sudom
Foto: Nebojša Mandić

Pordužen mu pritvor

UKINUTA PRESUDA ČUMETU ZA FERARI: Sledi novo suđenje pred Višim sudom

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ukinuo danas je u celosti ukinuo presudu kojom je nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume u novembru prošle godine u slučaju poznatom kao "ferari" bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je bio optužen.

Viši sud je naložio Trećem osnovom sudu da ponovi suđenje Buhi za svih pet krivičnih dela i produžio mu pritvor u kojem je od novembra 2015. godine zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Kako je rečeno u Trećem osnovnom sudu, ovom odlukom sud je usvojio žalbe tužilaštva i odbrane i naložio Trećem osnovnom sudu da otkloni bitne povrede postupka, kao i da izvede sve dokaze koji su od značaja za tačno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i zakonitu presudu.Ukinutom presudom Trećeg osnovnog suda Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti policijca Milana Ljubenovića, pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Buhe, kao i zbog prikrivanja krivičnog dela i sprečavanja dokazivanja.

ZA TRI KRIVIČNA DELA: Viši sud razmatrao žalbe Čumeta i tužilaštva na presude

Tom presudom Buha je bio oslobođen optužbi za podstrekavanje vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora, dok je tada sud odbio optužbu kojom se Buha teretio da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge koja ga je i prijavila policiji za niz krivičnih dela.

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU: Tužilaštvo traži 5,5 godina robije za Čumeta

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu za raniji napad na Ljubenovića.Buha, koji je bio svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

On u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na Ljubenovića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track