UKINUTA PRESUDA: Mimi Oro na slobodi
Foto: Marina Lopicic

Usvojena žalba

UKINUTA PRESUDA: Mimi Oro na slobodi

Crna Hronika -
Milica i ostale klijenkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta, rekao je njen advokat Danilo Nikolić

BEOGRAD - Starleta Milica Živanović (23), poznata kao Mimi Oro, koja je nedavno uhapšena zbog prostitucije puštena je danas popodne oko 16 časova iz ženskog zatvora u Požarevcu na slobodu, pošto je Prekršajni apelacioni sud usvojio žalbu njenog advokata Danila Nikolića na presudu sa kojom je bila osuđena na osam dana zatvora.

Odluku o puštanju na slobodu doneo je sudija Prekrašajnog suda u Beogradu, nakon što je starleta žalila na presudu. Prekršajni apelacioni sud je uvažio njenu žalbu i petak popodne je vratio sudiji na ponovno odlučivanje.

Posle većanja, sudija je odlučio da Mimi Oro pusti na slobodu.

Branilac Mimi Oro i ostalih osuđenih devojaka advokat Danilo Nikolić potvrdio je za Kurir da je presuda ukinuta i da je ona puštena na slobodu.

- Milica i ostale klijenkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta. Zbog štrajka advokata nisam bio u prilici da prisustvujem suđenju jer u tom slučaju ne bi ni bilo ovako presuđeno - rekao je Danilo Nikolić.

Kako je saopštio Prekršajni apelacioni sud, tročlano veće sudija tog suda, ukidanjem prvostepene presude protiv optužene Živanović, vratilo je predmet u redovan postupak sudu.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić izjavio je da je taj sud pazeći po službenoj dužnosti utvrdio postojanje bitnih povreda postupka i na osnovu toga doneo odluku o ukidanju i vraćanju predmeta prekršajnom sudu.To, rekao je Ilić, nikako ne znači da je optužena Živanović, oslobođena odgovornosti, već će postupajući prekršajni sud u redovnom postupku otkloniti bitne povrede na koje je ukazano i za svoju odluku dati valjane razloge.

Ilić je dodao da, ako optužena Živanović u redovnom postupku bude osuđena na kaznu zatvora, vreme provedeno u zatvoru do ukidanja presude će joj biti uračunato u kaznu, a zaprećena kazna ne može biti veća od izrečene.

Presude izrečene drugim okrivljenim licima, koje su priznale prekršaj pravnosnažne su i one su osuđene za prekršaj iz odredbi Javnog reda i mira, odnosno odavanje prostituciji.

Što se tiče pitanja javnosti, kako je advokat optuženih podneo žalbu kada su advokati u štrajku, Ilić je rekao da je advokatima dozvoljeno da sastavljaju žalbe, tužbe i druge podneske sudovima, u predmetima gde postoje prekluzivni rokovi, odnosno gde bi propuštanjem sastava i predaje istih sudovima, moglo doći do zastarelosti ili propuštanja roka za žalbu, što je ovde bio slučaj, pa je branilac tako i postupao, podnoseći žalbu uz priloženu punomoć.

Živanovićka je odmah po izricanju presude poslata na izdržavanje osmodnevne kazne zatvora u ženski deo zatvora u Požarevcu. Ona je u zatvoru provela od 23. decembra do 27 decembra i time izdržala polovinu zatvorske kazne na koju je osuđena.

Podsetimo Prekršajni apelacioni sud potvrdio j juče popodne da se Milica Živanović žalila na presudu kojom je osuđena za prekršaj iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.Mediji su preneli da je Živanovićeva, poznatija kao Mimi Oro, uhapšena zbog prostitucije i odmah osuđena na kaznu od sedam dana zatvora.

“Žalba na presudu Prekršajnog suda u Beogradu je sa spisima predmeta u toku današnjeg dana dostavljena Prekršajnom apelacionom sudu na hitno odlučivanje“, navodi se u saopštenju tog suda.

Sud je ukazao da je hitan postupak predviđen na osnovu Zakona o prekršajima koji predviđa da se izrečena osuđujuća presuda može izvršiti i pre njene pravnosnažnosti u slučajevima kada okrivljeni ne može da dokaže svoj identitet ili nema prebivalište, ne živi na adresi na kojoj je prijavljen.

Podsetimo starleta Milica Živanović poznatija kao Mimi Oro uhapšena je bila zbog sumnje da se bavila prostitucijom i odmah posle privođenja sudiji osuđena na kaznu od osam dana zatvora. Ona je, prilikom hapšenja, negirala da se bavila elitnom prostitucijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track