UKLETA IBARSKA: Puntom udario u šleper, smrskalo ga 20 tona drva!
Foto: Ps RTS

Još jedna nesreća kod Stepojevca

UKLETA IBARSKA: Puntom udario u šleper, smrskalo ga 20 tona drva!

Crna Hronika -
Stravično M. M. (30), vozač „fijat punta“, poginuo kada je skrenuo u suprotnu traku i zakucao se u kamion koji je prevozio cepanice

LAZAREVAC - M. M. (30) iz Beograda poginuo je na Ibarskoj magistrali u Stepojevcu kod Lazarevca kada je „fijat puntom“ prešao na suprotnu stranu i direktno udario u kamion koji je vozio Vladimir Antonijević (33) iz Valjeva. Od siline udarca kamion se prevrnuo i 20 tona drva iz prikolice smrskalo je auto i vozača, koji je preminuo na mestu, dok su kamiondžija i njegov suvozač ostali nepovređeni u uništenoj kabini.Silovit udaracNesreća se dogodila nedelju oko 2.30 u Stepojevcu, u direktnom sudaru kamiona marke „volvo“ i „fijat punta“. Juče oko podneva još su mogli da se vide tragovi stravičnog sudara. Svuda okolo bili su razbacani delovi kamiona, uništenog automobila, kao i drva koja su ispala iz kamiona.Na mestu nesreće nalazili su se vozač kamiona Vladimir Antonijević i njegov otac Miodrag, koji je u trenutku sudara sedeo na mestu suvozača. Njih dvojica su kobnog jutra krenuli iz Valjeva da bi kupcu prevezli 20 tona drva za ogrev. Mlađi Antonijević, koji je i dalje bio u šoku, pokušavao je da ispriča šta se dogodilo.- Ovo je potpuno prava deonica puta. Na stotinak metara udaljenosti primetio sam da je vozač „punta“ nagazio belu liniju, ali sam pomislio da je pogledao u telefon jer mi se to i pre dešavalo. Odjednom, krenuo je pravo prema kamionu. Pritisnu sam sirenu i stisnuo kočnicu iz sve snage. Bilo je kasno, sve se dogodilo u deliću sekunde. Udarac je bio stravičan - opisuje nesreću mlađi Antonijević dok nemoćno gleda u gomilu cepanica ispod kojih se nakon sudara našao zaglavljen vozač „punta“.Čudom nisu povređeni- Pretpostavio sam da je poginuo na mestu. Takav udarac niko ne može da preživi. Osećam se grozno. Potpuno sam slomljen. Policija kaže da nisam kriv, ali šta to vredi. Rekli su mi da je mlađi od mene tri godine. Ne mogu da spavam, ne mogu da jedem, samo razmišljam o nesreći - ponavljao je očajni Vladimir.Kamion je takođe potpuno uništen jer se nakon udesa prevrnuo i sleteo u kanal. Prikolica se u tom trenutku otkačila i tada je iz nje ispalo 20 tona cepanica.- Da smo ispali iz kamiona, sigurno bismo poginuli obojica. Imali smo veliku sreću. Jedva smo izašli iz potpuno smrskane kabine. U nesreći je potpuno uništena i prikolica - objašnjava je Vladimir.Prav put, a udesi čestiInače, na deonici Ibarske magistrale između Stepojevca i Ćelija često se dešavaju nesreće u kojima je poginulo na stotine ljudi iako je put pregledan, bez oštrih krivina i nekih većih oštećenja.- Zato treba biti veoma oprezan da se ovakve tragedije ne bi dešavale - priča očajni vozač.

Zla kob serija saobraćajnih nesreća na ovoj deonici magistraleMAGISTRALA PREKO KOSTIJU SRPSKIH RATNIKADeo Ibarske magistrale između Stepojevca i Ćelija ovde još zovu i „put krvi“. Navodno, pre izgradnje magistrale sveštenici su zahtevali od vlasti da planeri zaobiđu mesto na kome je sahranjen veliki broj ratnika izginulih u Kolubarskoj bici, ali su se one o ovaj zahtev oglušile. O prokletstvu starog groblja ispredaju se razne priče, među kojima je i ona po kojoj će nesreće prestati tek kada ukleti deo magistrale odnese istovetan broj života broju vojnika koji je sahranjen ispod nje.IZAZVAO UDES I OBESIO SE O MOSTBilo je i potpuno neobjašnjivih tragedija, kao ona od pre pet godina, kada se jedan mladić posle lakšeg udesa obesio o most na reci Beljanici, stotinak metara od mesta prekjučerašnjeg udesa.- On je izašao iz kola, iz gepeka uzeo sajlu za vuču i jedan njen kraj okačio o most a drugi sebi oko vrata. Samo je skočio u ambis i tako ostao da visi iznad reke. Eto, i onaj u nedelju što je baš na pravcu skrenuo i udario u kamion. Tu su se umešala neka đavolska posla - kaže meštanin.I KRCUN TU POGINUOPre 51 godine na ovoj deonici poginuo je i Slobodan Penezić Krcun, bivši načelnik Ozne, predsednik Izvršnog veća Srbije i jedan od najbližih saradnika Josipa Broza TitaKrcun je sa saradnicima išao u Titovo Užice na Sresku konferenciju.“Oldsmobil“ u kome se nalazilo pet osoba sleteo je s puta u selu Šopić i udario u drvo osam kilometara pre Lazarevca.Mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju ovog događaja i tvrde da je Krcun smaknut po nalogu Tita, koji mu nije došao na sahranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track