UKRAO 33.000 EVRA: Policajac dobio tri godine zatvora!
Foto: Slađana Stojanović

Operativac MUP osuđen u Višem sudu

UKRAO 33.000 EVRA: Policajac dobio tri godine zatvora!

Crna Hronika -

Sud je utvrdio da je Jovan Maksić tokom uviđaja posle ubistva Imrea Pala ukrao 33.097 evra, koje je kasnije prokockao

NOVI SAD - Jovan Maksić, zvani Maksa (56), iz Bačkog Jarka, bivši rukovodilac grupe za uviđaje i operativne poslove u novosadskoj policiji, proglašen je juče u Višem sudu krivim zbog zloupotrebe službenog položaja i osuđen na tri godine zatvora. Sud je utvrdio da je prilikom uviđaja za teško ubistvo Imrea Pala u Baču avgusta 2013. godine ukrao 33.097 evra, koje je kasnije prokockao i popio.

Negirao krivicu- Maksić je kriv što tokom uviđaja za teško ubistvo, nakon što je policija pronašla novac, te pare nije deponovao u sefu, već ih je uzeo za sebe. Iako je sve vreme negirao i pokušavao da krivicu baci na sve druge, sud je cenio svedočenje njegovih kolega. Maksić rekao da je tog dana, kada je pokojnikova ćerka došla po novac, on davao ocu desetogodišnji pomen na groblju, a inspektor koji je dobio naređenje da ga pronađe, pronašao ga je u kafani u Novom Sadu, gde mu je Maksa rekao „da para nema“ - rekao je sudija Rade Kalajdžija.Istom presudom nekadašnji policajac je obavezan da državi nadoknadi oko 3,8 miliona dinara, s obzirom na to da je naslednici, odnosno ćerki ubijenog penzionera država isplatila 40.000 evra.

TroškoviMaksić navedenu sumu mora da plati u roku od 15 dana, pod pretnjom prinudnog izvršenja. Uz to, sudu mora da plati više od 72.000 dinara za troškove postupka i još 10.000 dinara paušal, i to sve u roku od 15 dana, a toga nije oslobođen s obzirom na to da je polovina kuće u njegovom vlasništvu.

Naljutio seKURIR MU KRIV ŠTO SE SAZNALO ZA KRAĐU!Kada je izašao iz suda, dok je ekipa Kurira fotografisala osuđenog, on je verbalno napao novinara našeg lista.- Šta sada hoćeš, zar ti nije dosta što ste prvi pokrenuli sve oko mene, nego me i sada slikaš? Nemaš prava da me slikaš - obratio se novinaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track