UMESTO SMEHA TUGA U SELU KOD LESKOVCA: Srbu (66) savest oterala u smrt
Foto: Aleksandar Davinić

Korpa povredila devojčicu

UMESTO SMEHA TUGA U SELU KOD LESKOVCA: Srbu (66) savest oterala u smrt

Crna Hronika -

DONJE STOPANJE KOD LESKOVCA - Vrućina, premor i udarac korpe devojčice K.I. (14), su, najverovatnije, uzork smrti Srbe Vučkovića (66) iz sela Pukovac kod Doljevca, na poljani u Selu Donje Stopanje kod Leskovca.

–Sve se odigralo pred mojim očima, priča Jovica Ilić, deka četrnaestogodišnje K.I. i dodaje da vlasniku ringišpila pomagao i zajedno sa bratom pozvao hitnu pomoć. On je tog dana imao naporan dan jer je dosta radio kod kuće. Vrućina, premor i slučajan udarac korpe ringišpila u moju unuku su splet okolnosti zbog čega je Srba doživeo infarkt. Hitna pomoć je stigla brzo, ali je samo mogla da konstatuje smrt, priča Jovica Ilić, deka M.I.

– Srba je bio veoma odgovorna osoba. Više od 30 godina dolazi ovde i mi smo bili kao jedna porodica. Slučajno se eto dogodilo jer je neko gurnu korpu ringišpila i ona je udarila našu devojčicu. Žao nam je, evo tu smo ceo dan sa njegovim sinom.

TUGA U SELU NEDALEKO OD LESKOVCA: Vlasnik ringišpila umro od stresa kad je korpa povredila devojčicu

–Šta da kažem, izgubio sam oca. Evo uklanjamo ringišpil. Mnogo je paušalnih ocena izrečeno vidite evo je devojčica, sa nama sedi i doručkujemo, kaže unuk pokojnog Srbe očiju punih suza.

Devojčica M. I. priča da je korpa iznenada udarila jer je, najverovatnije neko gurnuo.

- Roditelji su me odvezli do leskovačke bolnice gde su mi ukazali pomoć. I evo kao što vidite toliko sam povređena, kaže devojčica M.I.

Inače, očevici kažu da se Srba zabrinuo i nije mogao da podnese to što je na njegovom ringišpilu povređeno dete, koje zna od rođenja. Ringišpil je bio pun. Neko je odgurnuo korpu koja je udarila i posekla po obrazu četrnaestogodišnju devojčicu. Hteo je da pomogne povređenom detetu i posle desetak minuta pao kao pokošen... -Svi smo pod stresom. Tog dana Srba je došao od kuće, posle žetve, i sve je funkcionisalo kao i uvek. Livada je bila prepuna ljudi i dece. Sve je iznenadila ta povreda zbog koje nam je veoma žao, ali je dedu baš potresla. Iznenada je pao i nije mu bilo pomoći. Mnogi su plakali za njim - priča Srbin rođak koji mu pomaža oko posla. Svi se slažu da je na mestu gde je nekada bilo mnogo zabave, radosti i smeha ostala tišina i žal za čovekom.

Inače, tragičnu smrt Srbe Vučkovića (66) iz sela Pukovac u okolini Doljevca je uznemirili i ražalostila mnoge uleskovačkom, prokupačkom i doljevačkom kraju. Tragedija se dogodila u nedelju oko 21 sat na livadi u Donjem Stopanju. Tu su Vučkovići postavljali ringišpil poslednjih 30 godina. Srba kod kuće ima još nekoliko ringišpila. U posao kojim se bavi duže od četiri decenije uključio je sina i unuka, pa im je, pored poljoprivrede, ovo bio dodatni izvor prihoda. Uprkos dugom radnom veku na Srbinim ringišpilima nijedno dete nije zadobilo bilo kakve povrede.

Povređena devojčica M. I. živi u kući odmah preko puta. Njeni kažu da se devojčica oseća dobro i da je posekotina na obrazu sanirana dvema kopčama.

- Žao im je zbog Srbine smrti. Bio je divan čovek kog su poznavali decenijama. Devojčicu zna od rođenja i niko ga nije krivio za to što joj se dogodilo, ali izgleda da on sebi nije mogao da oprosti – kažu u porodici Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja