UMRO POSLE RASPRAVE Očajna žena: Komunalci su mi ubili muža!
Foto: Dragan Kadić

Žena preminulog prodavca lubenica

UMRO POSLE RASPRAVE Očajna žena: Komunalci su mi ubili muža!

Crna Hronika -

Sve ću da ih gonim, oni su krivi što je umro, kaže Ljiljana, čiji je suprug Vladimir Marinković (55) preminuo posle rasprave s komunalnim policajcima na pijaci

BEOGRAD - Idem do kraja, sve ću da ih gonim zbog smrti mog muža - kaže Ljiljana, supruga Vladimira Marinkovića (55), prodavca lubenica na Vidikovcu, koji je u sredu preminuo nakon rasprave s komunalnim policajcem G. B.Očajna žena kaže da je njen muž već duže vreme bio na meti tog komunalnog policajca i da je i ovog puta očekivao da plati kaznu.- Rekao mu je da je imao dva infarkta i da ga ne napadaju, ali je jedan od komunalaca čak rekao: „Dobićeš i treći“. I to se i dogodilo. Moj muž je pao kao pokošen i umro. Pitala sam tad policajce da li su sad zadovoljni. Zato sam rešena da isteram pravdu do kraja, tužiću komunalnu policiju, oni su krivi za ovu tragediju - priča kroz suze Ljiljana.Drama na pijaciPrema rečima očevidaca, rasprava između Marinkovića, koji 15 godina radi na pijaci na Vidikovcu, i komunalnog policajca nastala zbog toga što je kavez s lubenicama bio oko 20 centimetra van pijačne kapije.- Tražio je Vladi ličnu kartu, ali on nije hteo da mu je da jer je znao šta sledi. Taj Vlada je prošle godine morao da plati više od milion dinara kazne da bi mogao da registruje kombi. Više od pola tih kazni napisao mu je upravo taj komunalni policajac - kaže očevidac.On objašnjava da je sukob između komunalnog policajca i Vlade trajao nekoliko godina, da su na sudu, a da zlo bude veće, čak su i komšije.Prema njegovim rečima, na početku rasprave Vlada je sedeo na stolici, a kad je rasprava kulminirala, on je ustao, a jedan od komunalnih policajaca ga je, onako mangupski, gurnuo ramenom.- Vlada je pao, ubrzo je ustao, ali je baš bio ljut, i tako besan počeo je da viče i ponovo je pao. Zakašljao se nekoliko puta i izdahnuo naočigled komunalnih policajaca i ostalih trgovaca s pijace - priča sagovornik Kurira.Nisu mu pomogliOn dodaje i da nijedan od dvojice komunalnih policajaca nije pritrčao da pomogne nesrećnom čoveku:- Gledali su i čekali policiju, koju su prethodno pozvali da privede Vladu. Hitnu pomoć zvala je koleginica koja ima tezgu nedaleko od mesta na kojem je Marinković izdahnuo.Vlada Marinković, koji je inače iz sela Lipolist kod Šapca, biće sahranjen danas u 13 sati na seoskom groblju.

Biće saslušanKOMUNALNI POLICAJAC KOD TUŽIOCAViše tužilaštvo naložilo je policiji da sasluša komunalnog policajca G. B., Markovićevu suprugu Ljiljanu, kao i druge svedoke.- Tužilac je zatražio i da se telo pošalje na obdukciju i utvrdi uzrok smrti - kazao je za Kurir izvor iz istrage. Komunalna policija je navela da u njihovom postupanju nije došlo do prekoračenja ovlašćenja, a potom izrazila saučešće zbog nesrećnog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track