UMRO VOZAČ: Fudbaleru Stefanu Mihajloviću sad preti 12 godina zatvora?

Nije izdržao: Preminuo vozač na kog je naleteo fudbaler

UMRO VOZAČ: Fudbaleru Stefanu Mihajloviću sad preti 12 godina zatvora?

Crna Hronika -
Dragan Radoičić (54), koji je 6. maja teško povređen u sudaru sa bivšim igračem Crvene zvezde i sinom Radmila Mihajlovića, umro u Urgentnom centru

BEOGRAD - Dragan Radoičić (54), vozač „punta“ koji je teško povređen u udesu koji je 6. maja u blizini Marakane izazvao Stefan Mihajlović (21), bivši igrač Crvene zvezde i sin proslavljenog fudbalera Radmila Mihajlovića, preminuo je u sredu u Urgentnom centru.Posle Radoičićeve smrti, Mihajloviću preti kazna do 12 godina zatvora.- Verovali smo da će se tata oporaviti. Borio se 21 dan, nažalost, nije uspeo - bilo je sve što je juče za Kurir smogla snage da kaže Jovana Radoičić, ćerka nastradalog Dragana.Pobegao s mesta nesrećeU teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila se na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka, kada je Mihajlović svojim „porše kajenom“ udario u Radoičićev „fijat punto“, podsetimo, Dragan Radoičić zadobio je prelom vratnog dela kičme, povrede glave i frakturu rebara. Od siline udara vozila su se nekoliko puta okrenula, a „porše“ se zakucao u drvo.Mihajlović je tada ostavio teško povređenog čoveka i svoj slupani automobil i pobegao s mesta nesreće kod majke.- Policija ga je brzo identifikovala zahvaljujući tablicama na njegovom ostavljenom slupanom „poršeu“. Nekoliko sati kasnije Stefan Mihajlović je u pratnji oca došao da se prijavi - objašnjava on.Mihajlović mlađi je posle predaje u pritvoru proveo 48 sati, posle čega je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode.Prošao kroz crveno?- Očevidac nesreće, koji je saslušan u policiji, tvrdio je da se „porše“ kretao velikom brzinom niz Ulicu Veljka Lukića Kurjaka i da je prošao na raskrsnici kroz crveno svetlo i udario u „fijat“, koji je išao Bulevarom oslobođenja. Međutim, na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu, koje vodi istragu protiv mladog fudbalera, on je promenio iskaz i rekao da je na semaforu bilo zeleno svetlo za Mihajlovića - kaže izvor Kurira. Kako navodi, iznenada se pojavio i drugi svedok, koji je takođe izjavio da je mladić propisno prošao na zeleno svetlo.- U krivičnoj prijavi koju je podnela policija navodi se da je svetlo na semaforu bilo crveno. U toku je saobraćajno veštačenje, koje bi trebalo da da odgovor na pitanje da li je svetlo bilo crveno ili zeleno, kao i kojom se brzinom Mihajlović kretao - objašnjava on.Kako navodi sagovornik Kurira, u zavisnosti od rezultata veštačenja, moguće je da postupak protiv fudbalera bude ustupljen Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je nadležno za teža krivična dela.- Zaprećena kazna, ukoliko predmet ostane u osnovnom tužilaštvu iznosi do osam godina, a ako predmet preuzme Više tužilaštvo do 12 godina zatvora - kaže naš izvor.

Otac RadmiloMOJ SIN NIJE POBEGAOTo što se dogodilo ozbiljna je stvar, ali nije istina da je pobegao s mesta nesreće. On je sačekao policiju, priveden je i zadržan, kako to procedura nalaže, i pušten je iz pritvora posle 48 sati. Nije imao alkohola u krvi - tvrdio je nedavno za Kurir Radmilo Mihajlović.

Alkohol u krviBIO PIJAN U VREME NESREĆE?Kako Kurir nezvanično saznaje, Stefanu Mihajloviću je posle predaje policija uradila alko-test, koji je bio pozitivan. Međutim, testiranje koje je kasnije obavljeno na VMA pokazalo je da nema prisustvo alkohola u krvi.

RekonstrukcijaIZVEŠTAJ POLICIJE- Džip „porše kajen“ koji je vozio Mihajlović kretao se desnom trakom Bulevara oslobođena u pravcu Trošarine- Ispred raskrsnice sa Ulicom Veljka Lukića Kurjaka džip je skrenuo u levu traku- Prema izjavi svedoka, prošao je kroz crveno svetlo na semaforu- U raskrsnici je udario prednjom levom stranom u zadnju levu stranu „fijat punta“ koji je vozio Radoičić- Džip je potom oborio saobraćajni znak, dva stubića i udario u drvo- Vozač džipa imao je alkohol u krvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track