UTAKMICA SRBIJA-ALBANIJA: Odbačena krivična prijava protiv Ivana Bogdanova
Foto: Dado Djilas

Odgovaraće prekršajno

UTAKMICA SRBIJA-ALBANIJA: Odbačena krivična prijava protiv Ivana Bogdanova

Crna Hronika -
Protiv Bogdanova se vodio predistražni postupak za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, ali je utvrđeno da krivično delo nije izvršeno već eventualno prekršaj

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv jednog od vođa navijača "Crvene Zvezde" Ivana Bogdanova, koja je bila podneta zbog incidenta na utakmici Srbija Albanija, kada su albanski navijači na Partizanovom stadion pustili dron sa zastavom velike Albanije.

"Krivična prijava koja je bila podneta protiv Bogdanova je odbačena i predmet je dostavljen na dalje postupanje prekršajnom sudu", navodi se u informaciji tužilaštva.

Protiv Bogdanova se vodio predistražni postupak za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, ali je utvrđeno da krivično delo nije izvršeno već eventualno prekršaj.

Povodom istog događaja Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Nenada Ilića za isto krivično delo.

Protiv njega je postupak još u toku. Ivan Bogdanov postao je poznat celoj Srbiji kao predvodnik huligana koji su prekinuli fudbalsku utakmicu Italija - Srbija u Djenovi 2010, zbog čega je u Italiji osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a potom ubrzo deportovan u Srbiju.

On je bio među navijačima koji su posle incidenta sa dronom uleteli na stadion. Ranije je takođe bio osuđivan zbog incidenata na sportskim priredbama, ali mu nikada nije izrečena mera zabrane prilaska stadionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track