UŽAS KOD ARANĐELOVCA: Pijan razneo glavu ocu!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Porodična tragedija u Banji

UŽAS KOD ARANĐELOVCA: Pijan razneo glavu ocu!

Crna Hronika -

Jugoslav Prekić pucao u Milojka (76), i to nakon što ga je godinama maltretirao. Motiv ubistva svađa zbog imovine

ARANĐELOVAC - Jugoslav Prekić (50) je preksinoć, oko 22.30, hicem iz ručno pravljenog karabina ubio svog oca Milojka (76), a potom u potkrovlju porodične kuće u selu Banja pokušao da izvrši samoubistvo.Kako Kurir nezvanično saznaje, monstruoznom ubistvu prethodila je svađa.- Jugoslav je došao kući pijan i počeo je da se raspravlja s ocem. Nakon nekog vremena potegao je karabin i upucao oca u glavu. Nesrećni starac ostao je na mestu mrtav! Jugoslav se popeo u potkrovlje, pucao sebi u glavu, ali je preživeo. Ekipa Hitne pomoći prebacila ga je u kragujevački Urgentni centar. Navodno, donja vilica mu je potpuno razneta - kaže za Kurir izvor blizak istrazi i dodaje da će i posle oporavka Prekić osećati posledice ranjavanja.Bio u ratuNaš sagovornik napominje da je uviđaj trajao do duboko u noć.- Sumnja se da je Jugoslav u trenutku ubistva bio pijan. On je povratnik s ratišta i ranije je pokazivao simptome posttraumatskog šoka - priča naš izvor.Komšije unesrećene porodice kažu da su u trenutku ubistva u porodičnom domu Prekića bile i Jugoslavljeva supruga Sunčica i mlađa ćerka, koja je došla iz Beograda da poseti roditelje.- Pucnji su sinoć odjeknuli selom, pa je mnogo ljudi otrčalo do njihove kuće. Prema jednoj verziji, supruga i ćerka gledale su kako je sin ubio Milojka. Međutim, čuli smo i da ih je on izbacio iz kuće pre nego što je zapucao u oca - kažu komšije.Kako navode, motiv ubistva još nije poznat, ali postoji mogućnost da su se sukobili zbog imovine.Maltretirao porodicu- Jugoslav je nedavno ostao bez posla. Nismo znali da ima probleme s ocem, oni su bili veoma povučena porodica, uvek su bili fini. Možda se pod njihovim krovom dešavalo nešto za šta niko nije ni znao - dodaju naši sagovornici.Međutim, rođaci Prekića tvrde da je tortura koju je Milojko proživljavao trajala godinama.- Sin ga je oduvek maltretirao, nije nas iznenadilo ovo što se dogodilo. Imao je običaj da ih postroji sve u kući i da im preti da će ih pobiti. Do pre nekoliko godina je s njima bio i deda, njega je uvek izvodio iz reda - tvrde rođaci.Oni navode da kuću Prekića u poslednje vreme ne zaobilazi tragedije.- Milojkova žena je umrla zimus, do tada je i ona bila s njima u kući. Pre nekoliko dana nam je preminula i rođaka, svi su otišli na sahranu, Prekiće niko nije obišao još uvek. Ne znamo ni šta da kažemo ženi i unukama - kažu rođaci i nastavljaju:- Čuli smo da u kući nema nikog, verovatno su otišli do druge ćerke, koja je udata tu u selu - zaključuju naši sagovornici.

PorodicaBEZ KOMENTARAJugoslavljeva supruga Sunčica i ćerka Tijana, vidno potresene nemilim događajem, juče nisu želele da razgovaraju s novinarima.- Molimo vas, nemojte nas pitati ništa - kratko je rekla ćerka.

HronologijaOCEUBICE18. april 2016 - Srđan Vasić (48) iz Leskovca ubio oca Radomira (65) iz pištolja, a potom pucao sebi u glavu ispred supruge i ćerke. Od težine povreda preminuo u bolnici.6. april 2016 - Radivoje Ignjatović (63) iz Mladenovca udarcima satarom u glavu ubio oca Živorada (83) zbog neraščišćenih porodičnih odnosa.24. april 2015 - Slobodan D. (55) udarcima čekićem u glavu ubio oca Jumera D. u porodičnoj kući u Vranjskoj banji zbog porodičnih problema

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja