UŽAS! OBESIO SE MLADIĆ (18): Ubio se jer nije imao para ni za autobusku kartu do škole!

Nemaština oterala Stefana Simića iz Mola u smrt

UŽAS! OBESIO SE MLADIĆ (18): Ubio se jer nije imao para ni za autobusku kartu do škole!

Crna Hronika -

MOL - Na obali Tise kod Mola u utorak kasno po podne pronađeno je beživotno telo Stefana Simića (18) iz Mola.

Stravičan prizor mladića koji je visio obešen na grani topole šokirao je njegove drugove nakon dvodnevne potrage. Stefan je nestao u nedelju po podne kad se sa jednim drugom zaputio ka obali Tise. Zabrinuta što ga dugo nema, Stefanova majka Marija ga je iste večeri bezuspešno tražila, a sutradan je policiji u Adi prijavila njegov nestanak.

U opsežnu potragu uključili su se Stefanovi drugovi. Oni su ga na kraju i pronašli. Očiju presahlih od suza, Marija još ne može da se pomiri sa strašnom istinom:

- Čekala sam ga cele noći. Mislila sam da je otišao kod druga koji se vratio sa odmora i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Sutradan sam ga potražila kod drugara. Prijavila sam njegov nestanak policiji. Mog Stefana je tražila policija, ali i njegovi drugovi. Na kraju ga je njegov najbolji drug Bojan Mitrović pronašao obešenog - teškom mukom, gorko jecajući pričala je majka Marija.

Ostade bez jedinca... Majka Marija
Ostade bez jedinca... Majka Marija

Neutešna žena priznaje da je sa sinom skromno živela u njihovoj kućici u Molu:- Suprug je preminuo pre više od deset godina. Starija ćerka udala se u Bečeju. Uverena sam da je moj sin ruku na sebe digao samo zbog nemaštine koja nas je godinama pratila. Bez struje smo živeli 18 godina. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju. Nismo imali novac za mesečnu autobusku kartu - neutešno je grcala Marija.

Priča da je na sve strane molila za pomoć, ali su svi bili gluvi i slepi na njihove muke:- Zato je bio prinuđen da prekine školovanje. Stefan je nameravao da ove godine nastavi školovanje, ali evo šta se desilo. Nije, sirotan, više mogao da podnese ovakav život. On se rodio u mraku, a u mraku je i skončao. A samo mu je trebala mesečna autobuska karta... - pričala je kroz suze Marija.Ona još iz sećanja ne može da izbriše trenutak kad je čula strašnu vest:- Otac njegovog najboljeg druga javio mi je da su našli Stefana. Kad mi je rečeno da nije živ, odjurila sam na mesto gde su ga našli, ali mi nisu dali da priđem. U tom metežu sam čula da se udavio. To mi je bilo čudno jer je Stefan bio dobar plivač. Tada mi je jedan policajac rekao pravu istinu - teškom mukom govorila je Marija.

Obala Tise... Topola na koju se obesio
Obala Tise... Topola na koju se obesio

Komšija Perica Barbu iz Mola kaže da je Stefan bio miran i povučen mladić:- Dobro sam poznavao Stefana. Miran, tih, pametan i plemenit mladić. Takav je bio naš Stefan. Živeo je u velikoj nemaštini. Verovatno je to bio povod da digne ruku na sebe.Komšinica Marija Jeftić slično govori o Stefanu:- On se nikada nije žalio da mu je teško. Ćutao je i trpeo nemaštinu. Često se igrao s mojom decom -bilo je sve što je izustila vidno potresena žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track