UŽAS U MAGLI: Autobus pun vojnika sleteo sa magistrale
Foto: Printscreen

Teška saobraćajka na izlazu iz Vladičinog Hana

UŽAS U MAGLI: Autobus pun vojnika sleteo sa magistrale

Crna Hronika -

Loša vidljivost verovatno uzrok nesreće u kojoj je povređeno 14 pripadnika Vojske Srbije koji su iz Niša išli na posao u Vranje. Na sreću, svi su van životne opasnosti

VLADIČIN HAN - Autobus preduzeća „Kavim jedinstvo“ iz Vranja, koji je prevozio 28 pripadnika Vojske Srbije, sleteo je juče ujutro s puta kod Vladičinog Hana.Iz prevrnutog i smrskanog vozila izvučeno je 14 povređenih putnika, od kojih je jedan zadobio teške povrede glave, a svi su van životne opasnosti.

Autobus je prevozio vojnike 4. brigade Kopnene vojske na posao, na relaciji Niš - Vranje. Nesreća se dogodila oko 6.20, kada je vozač, verovatno zbog guste magle, iznenada izgubio kontrolu nad vozilom kod mosta na izlazu iz Vladičinog Hana.- Povređeni putnici rekli su da se sve desilo u sekundi. Većina ih je u trenutku nesreće dremala. Osetili su jak udarac, a onda se autobus prevrnuo i posle sletanja s puta završio na levom boku. Od ukupno 14 osoba koje su zadržane u Zdravstvenom centru Vranje, jedan vojnik ima teže povrede glave. Među povređenima je i vozač autobusa - kaže Kurirov sagovornik i dodaje:- Pripadnik vojske M. N. (49) iz Niša, nakon ukazane lekarske pomoći u Vranju zbog preloma potkolenice, ključne kosti i velike posekotine na glavi, prebačen je u Niš, kao i njegov sugrađanin S. I. (46) zbog kontuzije grudnog koša. U Vojnoj bolnici u Nišu sa teškim povredama zbrinut je i J. Đ. (35).

Autobus je vlasništvo firme „Kavim jedinstvo“ iz Vranja, a pripadnici 4. brigade Kopnene vojske privatno su ga zakupili radi svakodnevnog prevoza na posao na relaciji Niš-Vranje.Meštani Vladičinog Hana koji stanuju nedaleko od mesta nesreće kažu da je juče ujutro u ovom gradu bila gusta magla.- Čuo sam zavijanje sirena i video kola Hitne pomoći i policije. Nesreća se dogodila na 50 metara od autobuske stanice, ni na kraj pameti mi nije palo da bi mogla takva nesreća da se dogodi - priča Z. S.

Tužilac Dragan Nikolić kaže za Kurir da je istraga o uzrocima nesreće u toku.- Obavljen je uviđaj i sprovedeno veštačenje na mestu nesreće. Veštak će u narednom periodu dostaviti nalaz i mišljenje. Iz Zavoda za javno zdravlje dobićemo analizu krvi vozača, a prikupljamo i izjave učesnika nesreće - objašnjava Nikolić.Nadležni u „Kavim jedinstvu“ nisu bili dostupni za izjave jer su, kako nam je rečeno u tom preduzeću, na službenom putu. Kako nezvanično saznajemo, vozač autobusa R. D. je tehnički kontrolor u „Kavim jedinstvu“ i zadužen je za ispravnost vozila ovog auto-prevoznika.

U poseti... Pukovnik Zo­go­vić s povre|enima
U poseti... Pukovnik Zo­go­vić s povre|enima

Ukleto mestoPRE 20 GODINA SLETEO I „LASTIN“ AUTOBUSSlična nesreća dogodila pre više od 20 godina na gotovo istom mestu.- „Lastin“ autobus je sleteo prema reci nekoliko stotina metara ispred mesta današnje nesreće. I tada je bilo mnogo povređenih putnika - pričaju meštani.

Tanja Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track