(UZNEMIRUJUĆI FOTO) LOVOKRADICE NEMAJU DUŠU: Ubili srnu pa repetirali pušku na lovočuvara
Foto: Lovačko Društvo Srndać

POLICIJA IM ZA PETAMA

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) LOVOKRADICE NEMAJU DUŠU: Ubili srnu pa repetirali pušku na lovočuvara

Crna Hronika -

NIŠ - Niška policija traga za dvojicom muškaraca koji su u sredu uveče u ataru sela Loznac u aleksinačkoj opštini tokom lovokrađe ubili srnu.

Pošto su opaženi, jedan od lovokradica je repetirao pušku ka lovočuvaru, ali je odustao od napada ugledavši drugog čuvara lovišta koji je alarmirao policiju.

Lovočuvar Dragan Stojanović kaže da su oni i njegov kolega obilazili lovno područje kada su zatekli dva čoveka u nezakonitom lovu.

- Obilazili smo atar sela Loznac kada smo malo pre 20 sati čuli pucanj. Da bismo što pre locirali mesto pucnjave razdvojili smo se i počeli da pretražujemo lovište. Ugledali smo dvojicu kako kaiševima vuku ubijenu srnu. Nismo mogli da im vidimo lica jer je već bila noć. Kolega im je doviknuo da stanu ali tada je jedan od krivolovaca okrenuo pušku prema njemu i repetirao je. Međutim, kada je ugledao i mene, povukao se pa su obojica pobegla ostavivši ubijenu životinju - priča Stojanović.

Lovočuvar naglašava da ovo nije prvi put da su napadnuti baš u ovom delu lovišta.

- To je jedno od najrizičnijih mesta za naš posao jer se mnogi ljudi iz tih sela odaju krivolovu a ne prezaju od napada na nas kada ih zateknemo. Pretprošle godine su pucali na nas tako da smo zaista zabrinuti za svoju bezbednost. Trebalo bismo da imamo bolju zaštitu, jer svakodnevno rizikujemo živote štiteći životinje od nelegalnih lovaca – ističe Stojanović. Niška policija je potvrdila dogadjaj i saopštila da je u toku rad na identifikaciji osoba koje su izvršile nezakonit lov.

(M. M./Foto: Lovačko društvo Srndać)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track