VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U SRBIJI, BIH, AUSTRIJI I NEMAČKOJ: Tinejdžerke terali na prostituciju
Foto: Profimedia/Ilustracija

Zarađivali na stotine hiljada evra

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U SRBIJI, BIH, AUSTRIJI I NEMAČKOJ: Tinejdžerke terali na prostituciju

Crna Hronika -

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su danas u Sarajevu više osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima i vrbovanje na prostituciju.

Hapšenja i pretresi objekata izvršeni su u okviru akcija kodnog naziva "Tvins" i "Pismo", koje se istovremeno realizuju na području BiH, Srbije, Nemačke i Austrije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

GOLE IH REKLAMIRALI NA SAJTU: Ovako je uhapšeni trojac vrbovao Srpkinje za prostituciju po Nemačkoj

Prema saopštenju iz Tužilaštva BiH, u Srbiji su uhapšene tri osobe. Akcija je rezultat višemesečne međunarodne istrage na otkrivanju i procesuiranju osumnjičenih za organizovani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranja novca, dodaje se u saopštenju.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da je grupa osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom devojaka mlađe životne dobi, koje su najmanje dve godine iskorištavali za pružanje seksualnih usluga u BiH, Austrije i Nemačke.

Do sada je identifkovan veći broj žrtava, državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i tinejđerki. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su na ovaj način ostvarivali stotine hiljada evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track