VELJA NEVOLJA STRAHUJE ZA ŽIVOT: Prete da će ga oteti i tući do smrti!
Foto: Zorana Jevtić

UGAŠENI: Janjičari posle ubistva Saleta Mutavog prišli Alkatrazu

VELJA NEVOLJA STRAHUJE ZA ŽIVOT: Prete da će ga oteti i tući do smrti!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, koji je držao govor na sahrani Aleksandra Mutavog, dobio pretnje da će biti otet i prebijen nasmrt

BEOGRAD - Posle brutalnog ubistva Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog, vođe navijačke grupe Janjičari, u blizini Centralnog zatvora, zavladala je panika u navijačkim redovima. Njegov nerazdvojni drug Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je i održao govor na Stankovićevoj sahrani, ne odvaja se od pancira, saznaje Kurir.Podsetimo, Belivuk je osuđen zbog napada na obezbeđenje Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, kome je prisustvovao i pokojni Stanković. Međutim, na video-snimku sa sigurnosne kamere ispred Partizanovog stadiona moglo se videti da Vazurino obezbeđenje napadaju Darko Ristić i Belivuk, dok Stanković samo posmatra incident.

Prvi likvidiran... Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi
Prvi likvidiran... Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi

Preteća poruka- Sale Mutavi je ubijen na spektakularan način i nije mu pomogao ni pancir koji je nosio. Otkako se to dogodilo, Belivuk je uplašen da je sledeći. Slabo se kreće, a kad ide napolje, izlazi samo s pancirom - otkriva naš izvor iz bezbednosnih službi.Navodno, Stanković je pre ubistva dobijao preteće poruke, a sada su poruke istog sadržaja usmerene na Veljka Belivuka.- Izvesni momci su mu pretili da će ga oteti i tući do smrti. Saletovo ubistvo je bilo jasna poruka ostalim momcima sa tribine da ih čeka ista sudbina ukoliko se ne smire - objašnjava Kurirov sagovornik.Kako saznajemo iz dobroobaveštenog izvora, situacija na Partizanovoj tribini drastično se promenila nakon likvidacije Saleta Mutavog.Tumbanja na tribini- Janjičari su ostali bez vođe, pa su odlučili da se priklone Alkatrazu. Ova grupa, sastavljena od navijača drugih klubova, prvobitno je dovedena na tribinu kako bi zavela red među već posvađanim Zabranjenima i Alkatrazom. Iako su ušli u sukob sa svima, ovako obezglavljeni su se pomirili s pripadnicima Alkatraza i sada nastupaju zajedno - naveo je naš izvor.Podsetimo, vođa Janjičara Aleksandar Stanković ubijen je 13. oktobra na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića, kada su dvojica maskiranih napadača ispalila 60 metaka iz „kalašnjikova“ u njega i njegovog telohranitelja Milorada Đurića. Đurić je preživeo napad, dok je Sale Mutavi gotovo obezglavljen u brutalnoj likvidaciji.

Procurio novi snimak iživljavanja MEDA NASTAVLJA DA LEMA GOSTEVođa grupe „Amerika“ Zoran Jakšić nije jedina žrtva batinaša Saleta Mutavog. Na video-snimku koji je objavio portal Espreso vidi se nova „akcija“ Darka Ristića Mede!Snimak koji je nastao sredinom ove godine prikazuje prazan klub i tuču koja otpočinje između pripadnika obezbeđenja, među kojima je i Meda, i dvojice nepoznatih momaka. Na početku se vidi jedan od mladića koji stoji u blizini šanka. Posle nekoliko sekundi, drugi momak od siline udarca bukvalno uleće u kadar, a šest „gorila“ ga brutalno udara. Kada prvi mladić pokuša da pritekne u pomoć prijatelju, pomahnitali huligani se okreću ka njemu i obaraju ga na pod.- Na snimku se jasno vidi Darko Ristić, koji udara mladiće koji leže! Njegove kolege skaču, šutiraju i udaraju u glavu napadnute momke - objašnjava naš izvor.Podsetimo, Kurir je ekskluzivno pisao o napadu na Zorana Jakšića, koji je brutalno pretučen u poznatom beogradskom klubu. Osim Darka Ristića, kao učesnike tuče bezbednosne službe su prepoznale nekadašnje policajce, kao i tada aktivne pripadnike različitih jedinica.- Meda i identifikovani policajci obezbeđuju klubove i poznati su kao momci s kojima se ne bi trebalo zamerati. U nekoliko incidenata koje su izazvali „zavodeći red“ gosti lokala bili su teško povređeni. Goste redovno obaraju na pod, šutiraju i skaču im po stomaku i glavi - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track