Ubistvo Slavka Ćuruvije

VIDEO BIVŠI PREDSEDNIK ODBORA ZA BEZBEDNOST MIRČIĆ ZA KURIR: Dragan Karleuša je lopov i kriminalac!

Crna Hronika -

Bivši predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i narodni poslanik SRS u novom sazivu parlamenta Milorad Mirčić, reagujući na iskaz svedoka tužilaštva o ubistvu Slavka Ćuruvije, za Kurir kaže da je najčudnije što se u celom slučaju kao relevantna ne uzima izjava Ćuruvijine nevenčane supruge Branke Prpe.

Mirčić podseća da je Prpa na prepoznavanju koje je usledilo u sudskom procesu bila izričita da nijedan od osumnjičenih nije učestvovao u ubistvu.

"Sad se tu pravi čitav jedan serijal, kao engleska serija u nastavcima - svako ko se pojavi ima neke nove podatke o tome ko je finansirao ubistvo, a ko ubio. Ne postoji nijedan jedini čvrst dokaz da su ovi ljudi koji su glavnoosumnjičeni učestvovali u tome, jer je Branka Prpa tu glavni svedok. To je ono što je veoma čudno i sve se vrti oko toga da se što više udalji od njenog svedočenja i izjave. Ona je tu najrelevantnija, nema niko relevantniji od nje, a ona ne može nijednog jedinog da prepozna, čak ni fizički, ni konstituciju ubice, među osumnjičenima. A uvek je dežurni krivac državna bezbednost", objašnjava on.

Mirčić se u izjavi za Kurir osvrnuo i na iskaz svedoka tužilaštva koji se tiče Dragana Karleuše, tadašnjeg zamenika načelnika UBPOK, koji je 2001. godine bio na čelu radne grupe koja je istraživala ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa.

"Za Dragana Karleušu je opštepoznato da je lopov, da je kriminalac, da je krao zlatnike, da je bio umešan u podmetanje hladnjače... On je sklon svemu i svačemu", zaključuje Mirčić.

(EPK/M. Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track