(VIDEO) DETALJI UBISTVA U BEČIĆIMA: Kiša metaka iz kalašnjikova na prijatelja Luke Bojovića
Foto: Youtube Printscreen Vijesti I Profimedia

(VIDEO) DETALJI UBISTVA U BEČIĆIMA: Kiša metaka iz kalašnjikova na prijatelja Luke Bojovića

Crna Hronika -

Vozač se primakao terasi i usporio, a onaj iza njega izvadio je kalašnjikov i zapucao, rekao je jedan od očevidaca jučerašnjeg ubistva u Bečićima.

Budvanin Đorđe Boreta (32) ubijen je juče oko 11 sati dok je u društvu prijatelja ispijao kafu na terasi bečićkog kafića. Kiša metaka iz kalašnjikova, usmrtila je i lekara u penziji Dragana Nena Zečevića (69), koji je sa sugrađaninom Ivom Stanišićem (34) sedio za stolom do Borete, novi su detalji jučerašnje likvidacije, piše podgorički list.

PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA SA MOTORA: Ubio dvoje, a ranio jednog u Bečićima!

Podsetimo, dr Zečević i Đorđe Boreta, brat od strica Saše Borete, ubijeni su juče oko 11 časova u pucnjavi u kafiću u Bečićima. Dve maskirane osobe na motoru prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih iz automatske puške kalašnjikov zapucala.

OBRAČUN U SPUŽU: Pitbula polili vrelim uljem

Iz Uprave crnogorske policije je saopšteno da postoje indicije koje ukazuju na to da je "upotreba vatrenog oružja posledica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona, a zbog kriminalnih aktivnosti u koje su ove grupacije bile uključene a koje su se odvijale van teritorije Crne Gore".

Saša Boreta i Luka Bojović (Foto: Kurir/Arhivska fotografija)
Saša Boreta i Luka Bojović (Foto: Kurir/Arhivska fotografija)

U napadu je ranjen Ivo S, dok očevidac tvrdi da je napadač pucao nasumično i da su ljudi padali na pod kako bi izbegli metke. Stanišić je teško povređen, ali nije životno ugrožen. Crnogorska policija pregledala je juče snimke s nadzornih kamera. "Već postoje određena saznanja koja mogu biti od koristi", saopšteno je iz crnogorske policije.

Podgorički list podseća da je Boreta prethodne dve godine bio zakupac plaže "Mogren 1".

Vrhovni sud Crne Gore je, posle više od deset godina od ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića 30. avgusta 2005. ispred porodične kuće u Podgorici, prošle godine potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda kojom su Saša Boreta iz Budve, Ljubo Bigović iz Bara, Milan Čila Šćekić iz Berana i Ljubo Vujadinović pravosnažno osuđeni na po 30 godina zatvora.

Saša Boreta važi za dobrog prijatelja Luke Bojovića, a 2014. je u zatvoru vrelim uljem polio osimnjičenog za ubistvo Lukinog brata Nikole.

(Vijesti.me/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track