Optužen za petostruko ubistvo u letošnjem krvavom piru

KURIR TV NA SUĐENJU MONSTRUMU IZ ŽITIŠTA: Zlatić došao u panciru, izjavio saučešće pa rekao ovo...

Crna Hronika -

ZRENJANIN - Siniši Zlatiću iz Žitišta, optuženom za petostruko ubistvo u tom gradu 2. jula, danas je pred Višim sudom u Zrenjaninu počelo suđenje.

Žrtve krvavog pira (Foto: Kurir/Privatna arhiva)
Žrtve krvavog pira (Foto: Kurir/Privatna arhiva)

Siniša Zlatić danas je, prvog dana suđenja, izneo šturu odbranu rekavši u sudnici da mu je teško, da ne može da se koncentriše, da misli i priča o onome što se dogodilo. On je danas pred sudom rođacima žrtava izjavio saučešće, ali ne i porodici supruge Dijane koju je ubio kao ni porodici ubijenog Stevana Jojića, kog je takođe ubio, a s kojim je Dijana bila u vezi.

Zlatić je kategorički odbio optužbe da je u kafić u Žitištu otišao s namerom da ubije, te da je pušku poneo samo da ih zaplaši, jer nije hteo da mu Dijana uzme i odvede 9-godišnjeg sina.

Zlatićeva porodica danas nije bila u sudnici.

Pred sudom su danas saslušana i trojica policajaca koji su ga te kobne večeri srela i privela.

U sudnici je bila i Dragana Mijatović, supruga Vladimira Mijatovića, ubijenog u krvavom piru u Žitištu, koja je danas prisustvovala suđenju u svojstvu svedoka. Pošto je prethodno već dala iskaz, Dragana ga danas nije ponavljala ali kada joj je optuženi Zlatić izjavio saučešće ona se rasplakala.

Dragana Mijatović, supruga ubijenog Vladimira (Foto: Stefan Jokić)
Dragana Mijatović, supruga ubijenog Vladimira (Foto: Stefan Jokić)

Današnjem ročištu prisustvovali su otac ubijene Dijane Savanović Zlatić, zatim otac ubijene Jovane Popović (21) i neki od ranjenih u večeri Sinišinog krvavog pira.

Otac ubijene Jovane Popović (Foto: Stefan Jokić)
Otac ubijene Jovane Popović (Foto: Stefan Jokić)

Inače, optuženi Zlatić u sudnicu je doveden u jakoj policijskoj pratnji i u panciru! Čuvalo ga je čak 20 policajaca.

Otac ubijene Dijane (Foto: Stefan Jokić)
Otac ubijene Dijane (Foto: Stefan Jokić)

Zlatić je danas pred sudijom rekao da se policajcima mirno predao i da nije rekao da je pucao u kurvu, svoju pokojnu suprugu Dijanu, ali sva tri policajca su osporila njegov iskaz rekavši da im je prišao i rekao: Ja sam pucao i ubio kurvu jer je htela da mi odvede dete."

Podsetimo, pripremno ročište okončano je 8. decembra. Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu tereti Zlatića (38) za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

U zgradu suda jutros je ušao i otac pokojne Dijane Savanović Zlatić...

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

... koju je Siniša ubio pošto je rešila da se od njega razvede. Za Dijanom je ostao maloletni sin.

(KURIR TV) VOLEO BIH DA TATA NIKADA NE IZAĐE IZ ZATVORA: Sin ubice iz Žitišta na pomen žrtvama

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

BONUS VIDEO: (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK +18) MASAKR U ŽITIŠTU, POSLEDNJI ČIN: Meštani pokušavaju da spase ranjene na poprištu strave!

Zlatić je u letnjoj bašti kafića "Makijato", iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio 26 metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić s kojom je bi u brakorazvodnoj parnici, Steva Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovana Popovića iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, i ranio 22 osobe.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Istom optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima, a u većoj količini i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

BONUS VIDEO KAD PESMU PREKINE RAFAL KALAŠNJIKOVA: Ovo je trenutak u kojem je počeo krvavi pir u Žitištu

Zlatić je u pritvoru, a brani ga advokat po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

(J. Ivić/EPK/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track