(VIDEO) ZAPLENJENE TONE KOKAINA: Među 69 uhapšenih 15 Srba, bivših pripadnika vojske
Foto: Printscreen

Akcija policije 8 zemalja

(VIDEO) ZAPLENJENE TONE KOKAINA: Među 69 uhapšenih 15 Srba, bivših pripadnika vojske

Crna Hronika -
Članovi ove bande krijumčarili su drogu iz Latinske Amerike u Evropu preko Španije, a operisali su u Dominikanskoj Republici, Brazilu, Peruu, Kolumbiji i Venecueli, a zatim i u Evropi - Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj i Holandiji

MADRID - U više efikasnih akcija policija osam zemalja, u kojoj su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, zaplenjeno je tri i po tone kokaina, 10 miliona evra u gotovini i uhapšeno 69 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima, izjavila je danas u Madridu Dijana Hrkalović, zamenica šefa Kabineta ministra unutrašnjih poslova.

U operaciji "Vinetu" uhapšeno je 69 lica, od toga 15 je uhapšeno u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, 26 u Španiji, a 28 u Portugaliji. Kako je saopšteno, sedište grupe je bilo u Madridu, a za uvoz droge pomorskim putem iz Latinske Amerike bili su zaduženi Srbi, "bivši pripadnici vojske".

Članovi ove bande krijumčarili su drogu iz Latinske Amerike u Evropu preko Španije, a operisali su u Dominikanskoj Republici, Brazilu, Peruu, Kolumbiji i Venecueli, a zatim i u Evropi - Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj i Holandiji.

Rezultat je ostvaren zajedničkim radom srpske, britanske, nemačke, španske, portugalske, australijske, hrvatske i crnogorske policije.

"Ova akcija je pokazala opredeljenost Srbije da pitanje bezbednosti rešava zajedno sa partnerima na globalnom nivou. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović insistira da srpska policija međunarodnu saradnju ostvaruje na najvišem nivou. Rezultati naše zajedničke akcije su izuzetni, pre svega, po količinama zaplenjenih narkotika, gotovog novca, kao i broja uhapšenih osoba", istakla je zamenica šefa Kabineta.

Hrkalovićeva je dodala da se Srbija bespoštedno bori protiv organizovanih kriminalnih grupa koje su uspele da razviju mrežu trgovine drogom kako na prostoru Južne Amerike, tako i u zemljama Zapadne Evrope i stvore organizacije koje ne poznaju verske, nacionalne, kulturološke ili bilo kakve druge barijere.

http://www.youtube.com/watch?v=Oxh7Jm4dNdM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track