VIŠI SUD: Saslušan policajac koji je hapsio Milana Dabovića
Foto: Privatna Arhiva

Nastavljeno suđenje košarkašu zbog tovara droge

VIŠI SUD: Saslušan policajac koji je hapsio Milana Dabovića

Crna Hronika -

On je posvedočio da je policija „imala dojavu da će u automobilu ‚smart‘ švajcarskih registracija biti izvesna količina droge“

U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje bivšem košarkašu Milanu Daboviću (30), rođenom bratu proslavljenih košarkašica Milice i Ane Dabović, za šverc 2,4 kilograma kokaina.Za razliku od prethodnog ročišta, sudija Nataša Albijanić juče je u sudnicu pustila novinare, koji su neometano pratili suđenje, inače otvoreno za javnost.Nikola Ćirić, jedan od policajaca koji je 16. septembra 2016. učestvovao u spektakularnoj akciji hapšenja Milana Dabovića na Brankovom mostu, posvedočio je da je policija „imala dojavu da će u automobilu ‚smart‘ švajcarskih registracija biti izvesna količina droge“.

- Uočili smo vozilo i kad je bilo pogodno, zaustavili smo ga. U torbici su bila dva paketa umotana u providnu PVC foliju. U njima je bila bela praškasta materija, za koju je kasnije utvrđeno da je kokain - rekao je svedok Ćirić, a kad su mu predočene fotografije otvorenih paketa, on je objasnio:

- Nisam lično video pakete u tom stanju. Oni jesu zasečeni, kako bismo utvrdili šta je u njima, pre nego što su dostavljeni Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru. Nismo skidali nijednu od folija i sve smo radili s rukavicama - naveo je svedok. Dabović se sve vreme brani ćutanjem.M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja