ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU POČUČI: Tužilaštvo traži 6 meseci zatvora, odbrana oslobađajuću presudu
Foto: Nebojsa Mandic

Postupak zbog pretnji Ženama u crnom

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU POČUČI: Tužilaštvo traži 6 meseci zatvora, odbrana oslobađajuću presudu

Crna Hronika -

Glavni pretres na sudjenju nekadašnjem portparolu Protivterorističke jedinice MUP-a Radomiru Počuči za napad na Žene u crnom završen je danas u Višem sudu u Beogradu i tužilaštvo je zatražilo kaznu od šest meseci zatvora, a odbrana oslobadjajuću presudu.

Presuda će biti izrečena danas u 14 časova. Tužilaštvo je u završenoj reči navelo da se se iz dokaza vidi da je Počuča izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i da je nedopustivo da se odbrana poziva na slobodu govora, jer objava na fejsbuku sadrži govor mržnje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Od sudskog veća Tužilaštvo je zatražilo da se kao otežavajuća okolnost uzme to što je Počuča bio zaposlen u MUP-u i što je to u vreme postavljanja objave bilo navedeno i na njegovom fejsbuk profilu.Tužilaštvo je ocenilo da je za slučaj irelevantno to što se napad na Žene u crnom nije dogodio na samom skupu koje su organizovale.

POČUČA: Ženama u crnom je potrebno žrtveno jagnje

Advokatica Žena u crnom Kristina Todorović rekla je da su se tri članice osećale ugroženo i da su one i ranije bile žrtve napada.Ona je kazala da je odbrana koja se poziva "na slobodu govora" nelogična, neuverljiva i sračunata na izbegavanje krivične odgovornosti, jer je predjena granica i zašlo se u teren govora mržnje, kao i da je Počuča svojom objavom "dolio ulje na vatru" u već napetim okolnostima.

NASTAVLJENO SUĐENJE Žene u crnom: Počuča je izjavom pokrenuo lanac nasilja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track