(KURIR TV) VOLEO BIH DA TATA NIKADA NE IZAĐE IZ ZATVORA: Sin ubice iz Žitišta na pomen žrtvama
Foto: Printscreen

SEĆANJE pomen žrtvama masakra

(KURIR TV) VOLEO BIH DA TATA NIKADA NE IZAĐE IZ ZATVORA: Sin ubice iz Žitišta na pomen žrtvama

Crna Hronika -

Devetogodišnji sin Dijane Savanović (30), koju je zbog ljubomore ubio bivši suprug Siniša Zlatić, poverio se bližnjima na šestomesečnom pomenu svojoj majci, koje je obeležilo celo Žitište...

ŽITIŠTE - Ni nakon pola godine od masakra, kad je Siniša Zlatić (38) iz Žitišta rafalima iz „kalašnjikova“ ubio petoro ljudi u bašti kafića „Makijato“, utehe za porodice žrtava nema.Šestomesečni pomen obeležili su najmiliji Dijane Savanović (30), Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovane Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, koji su ubijeni u Zlatićevom krvavom piru, u julu 2016.UtehaOtac Dijane Savanović ispričao je za Kurir da je porodica izašla na groblje još krajem decembra, ali i juče, kad se navršilo punih šest meseci od njene tragične smrti.- Jedina uteha nam je unuk. Srce je htelo iz grudi da mi iskoči kad mi je rekao da sva deca imaju roditelje, a da on nema nikog. Nedavno mi je doslovce kazao: „Deda, voleo bih da tata nikad ne izađe iz zatvora“- ispričao je za Kurir Sveto Savanović, očiju punih suza.

Mučenje Suočavanje

Viši sud u ZrenjaninuSUĐENJE 18. JANUARAPočetak glavnog pretresa Siniši Zlatiću zakazan je za 18. i 19. januara u zrenjaninskom Višem sudu. U optužnici stoji da je Zlatić lišio života više lica i da je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju. Kobne večeri on je iz automatske puške rafalno ispalio 26 hitaca. Istom optužnicom Zlatić se tereti da je do 2. jula na tavanu svoje kuće neovlašćeno držao automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track