8 PUTA UHVAĆEN BEZ VOZAČKE: Vozač BMW smrti imao 27 prekršajnih prijava
Foto: Zorana Jevtić

Tragedija na Adi Huji

8 PUTA UHVAĆEN BEZ VOZAČKE: Vozač BMW smrti imao 27 prekršajnih prijava

Crna Hronika -
Jovanović koji je pijan pri velikoj brzini uleteo u Dunav kod Ade Huje kada je poginulo troje mladih ljudi, u policijskom dosijeu ima čak 27 prekršajnih prijava. Osim saobraćajnih prekršaja, ima i prekršaj zbog nošenja bejzbol palice i zbog toga što policiji nije hteo da pokaže ličnu kartu jer je navodno nije imao

BEOGRAD - Dušana Jovanovića (19) vozača BMW smrti, policija je u poslednjih četiri godine čak osam puta uhvatila da vozi bez vozačke dozvole.

Jovanović koji je i u subotu vozio bez dozvole i pijan pri velikoj brzini uleteo je u Dunav kod Ade Huje kada je poginulo troje mladih ljudi, u policijskom dosijeu ima čak 27 prekršajnih prijava. Osim saobraćajnih prekršaja, ima i prekršaj zbog nošenja bejzbol palice i zbog toga što policiji nije hteo da pokaže ličnu kartu jer je navodno nije imao.

Iako ima samo 19 godina, prvi prekršaj je pokazuje evidencija MUP napravio 2010. Tada je sa 15 godina, kažnjen zbog vožnje motora bez zaštitne kacige. Jovanović je tužioca nakon nesreće na Adi Huji slagao, rekavši da je vozio dva ili tri puta automobil bez dozvole. Policija ga je samo u 2012. kaznila četiri puta zbog vožnje bez dozvole, jednom zbog toga što nije imao saobraćajnu i dva puta jer je upravljao motorom bez kacige. Godinu dana kasnije zbog nemanja dozvole je kažnjavan još tri puta, a ove godine jednom. Jovanoviću nije strano da vozi i neregistrovane automobile, kao i one sa stranim registarskim tablicama. Upravo zbog tih prekršaja policija mu je poslednju kaznu napisala u novembru desetak dana pre nego što je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na Adi Huji.

U beogradskom Prekršajnom sudu objašnjavaju da se Jovanović nikada nije pojavio na suđenju, da ga policija nikada nije pronašla na prijavljenoj adresi i da je zbog toga zastarelo osam prijava iz 2010 i 2012 godine. Vozač BMW uprkos svim prijavama nema nijednu presudu Prekršajnog suda.

- Pre nego što su slučajevi zastareli, sud je izdavao naredbu za njegovo privođenje, ali nikada nije pronađen na mestu stanovanja. Za njim je trenutno na snazi nekoliko naloga za hitno dovođenje u sud. Policija ode na njegovu adresu, ali tamo im kažu da nije tu i da ne znaju kada će se vratiti, pa se i suđenja odlažu. nijednu presudu nema, ali ne zbog krivice suda ili policije, već zbog toga što je dobro upućen kako da izigra ceo sistem i da svaki slučaj dovede u zastarelost, objašnjavaju u Prekršajnom sudu.

U sudu navode da ne postoji sumnja da su sudije na bilo koji način učestvovale u zastarevanju prekršaja.

- Gotovo svaki predmet je bio kod različitog sudije. Svi predmeti iz poslednje dve godine su aktivni i traži se njegovo privođenje, objašnjavaju u sudu.

S druge strane u policiji objašnjavaju da su radili svoj deo posla i da su prijave podnosili u redovnom postupku i da se time njihov deo posla završavao.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track