VOZIO SA 1,12 PROMILA: Načelnik policije pijan sleteo s puta!
Foto: Youtube Južne Vesti

Pri povratku iz Svrljiga

VOZIO SA 1,12 PROMILA: Načelnik policije pijan sleteo s puta!

Crna Hronika -
Načelnik niške uprave Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Žarko Damnjanović sleteo je službenim kolima s puta. Alko-test je izmerio 1,12 promila alkohola u krvi, dok Damnjanović tvrdi da ima izveštaj koji pokazuje nulu.

Saobraćajna nezgoda se, potvrđuju iz policije, dogodila juče oko 18:45 kod sela Jasenovik, a njena posledica je samo materijalna šteta. U policiji potvrđuju da je Damnjanović bio u stanju "srednjeg pijanstva" kako se, prema zakonu, kategorišu sve vrednosti od 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi. Rezultat alko-testa je 1,12 promila.

Reč je o službenom vozilu Sektora za vanredne situacije Uprave u Nišu koje je sletelo s kolovoza, nema povređenih - kažu u Policijskoj upravi. Dodaju da uzrok nezgode još nije utvrđen. Damnjanović je, inače, bio u Svrljigu u čijim je okolnim selima, koja su više od nedelja dana bez struje, dan ranije proglašena vanredna situacija.

Damnjanović: Nisam bio pijan, put je bio klizav Uprkos informacijama iz policije da je nakon nezgode kod njega izmereno 1,12 promila alkohola, Žarko Damjanović tvrdi da nije bio pijan i da su uslovi puta bili takvi da je saobraćajna nezgoda mogla svakom da se desi.

- Kamion je bio ispred mene. Ja prikočim lagano na kočnicu, bila je rizla i susnežica, vozilo je prednjim delom otišlo u plići jarak, ali dobro sam, nemam ni ogrebotinu - priča Damnjanović za Južne vesti.

Dodaje da ima izveštaj na kome piše da u krvi nije bilo alkohola.

- Ja imam potvrdu o testiranju koja je 0,0. Oni su napisali, video sam 1,12. E sad, da li je ovaj pogrešio, da li je onaj? Ali sve je okej. Vozilo je jutros oterano na popravku i za nekoliko dana biće sve u redu - kaže načelnik. U Policijskoj upravi kažu da je u zapisniku datom Damnjanoviću zaista upisana "nula", ali naglašavaju da je to bila greška i da je naknadnom proverom podataka iz alkometra utvrđeno da je ipak zabeleženo merenje od 1,12 promila.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja