VRBAS U STRAHU: Iskasapio čoveka, pa vikao: Izbacite demona iz mene!
Foto: Stefan Jokić

Stravičan zločin

VRBAS U STRAHU: Iskasapio čoveka, pa vikao: Izbacite demona iz mene!

Crna Hronika -
Aleksandar Burda (29) Dragutina Vukićevića (54) dva puta ubo u leđa i pet puta u stomak naočigled zaprepašćenih prolaznika. Iza žrtve ostalo šestoro dece i osmoro unučadi

VRBAS - Dragutin se čitavog života mučio. U selo je došao sa jednom torbom. Oženio se i dobio šestoro dece. Pre godinu dana konačno je porodici obezbedio krov nad glavom i kada je trebalo da uživa s unucima, monstrum ga je ni krivog ni dužnog ubio na ulici!

Tragična sudbina... Dragutin Vukićević
Tragična sudbina... Dragutin Vukićević

Ovo za Kurir kaže Duško Stanković, zet Dragutina Vukićevića (54), koga je u utorak usred dana nožem krvnički ubio psihijatrijski bolesnik Aleksandar Burda (29).- Dragutin je bio mnogo dobar čovek. Ako nije mogao da pomogne drugome, nije mu ni odmagao. Nemam braće, ali njega sam voleo ko brata rođenog - priča Stanković.

Suze... Ćerka Katarina
Suze... Ćerka Katarina

Vrisak i panikaKatarina, Dragutinova ćerka, pita se kako je Burda mogao slobodno da se šeta ulicom iako je poznato da je i ranije napadao ljude na ulici.- Moj suprug je tog dana vozio oca do biroa. Ubica ga je napao s leđa kad je krenuo na stanicu. Uradio je to bez ikakvog razloga - kaže Katarina, natečena od plakanja, i ističe da će neko za ovo morati da odgovara. Ona je jedno od šestoro Dragutinove dece. Njen otac je ostavio još dve ćerke i tri sina, osmoro unučadi i deveto na putu.Stravičan zločin je i juče bio glavna tema u Vrbasu.- Čovek je prolazio kada je taj ludak iz čista mira skočio na njega i ubo ga kuhinjskim nožem u leđa. Počeli su da se tuku i rvu. Nesrećni Dragutin je pokušao da se otme od ludaka, ali on je nastavio da ga napada i bode nožem u stomak i grudi - priča nam žena koja je gledala jezivu scenu.Ona objašnjava da je u parku bilo ljudi, ali da niko nije smeo da priđe da odbrani žrtvu.- Žene i deca su počeli da vrište i beže ka ambulanti. U jednom trenutku obojica su bila krvava. Izbodeni čovek je legao na travu, a kada je čuo sirene, pored njega je legao i ubica. U prvi mah se pravio da je i on povređen, a kada je stigla Hitna, počeo je da viče: „Izbacite demona iz mene! On mi je rekao koga da ubijem“ - navodi užasnuta žena.U Vrbasu su i ranije znali koliko je Burda opasan.Ožalošćeni... Porodica Vukićević u nevericiOdređen mu pritvor- Krajem maja prošle godine kratkom sekirom je napao dečka iz Zaječara na autobuskoj stanici. Taj momak je čekao autobus, a Burda je iz čista mira nasrnuo na njega i sekirom mu polomio jagodičnu kost - kaže mladić koga smo zatekli u parku.Prema podacima iz istrage, nesrećni Vukićević je usmrćen sa sedam uboda.- Od toga su dva na leđima i pet u grudni koš i stomak - kaže naš izvor i dodaje da je osumnjičenom nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Neutešna suprugaMUČILI SMO SE ZA DECUVukićevićeva supruga Zorica objašnjava da joj je muž radio u „Karneksu“ i da je uzeo program iz firme kako bi otplatili kuću.- Novac koji je trebalo da dobije iz firme nije dobio. Morali smo svi zajedno da radimo, i mi i deca, kako bismo sakupili 4. 000 evra za kuću. Nismo birali posao, ali smo uspeli, deca su radila zajedno sa nama. Nikad nikom nismo bili dužni - jeca slomljena žena.

Uznemireni građaniKO GA JE PUSTIO IZ BOLNICE?Građani Vrbasa uznemireni su jer je bolesnik sa dijagnozom pušten da se slobodno šeta ulicama.- Taj park je pun dece. Nedopustivo je ovo što se dogodilo. Pitam se ko odlučuje o tome ko sme da se šeta ulicom, a ko je za zatvorenu prostoriju. Da je njega neko ubio u samoodbrani, sigurno bi odgovarao. Ko će sad da odgovara? - pita se žena koju smo zatekli u parku sa decom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track